Search

Senior Communicatie- en PR manager

Werk jij mee aan onze toekomst?

Onderwijs is belangrijk, het doet er toe. Uitgeverij Malmberg is de drijvende kracht achter inspirerende methodes voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO, die leraar en leerling helpen in de ontwikkeling van talenten, kennis en vaardigheden. Onze medewerkers leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het onderwijs. Om snel in te kunnen spelen op nieuwe wensen van leraren en leerlingen gebruiken we de nieuwste tooling en werken we samen in multidisciplinaire agile teams. Malmberg is onderdeel van Sanoma Learning, actief in een vijf Europese landen. Voor Malmberg zijn wij zijn op zoek naar een gedreven

Senior Communicatie- en PR manager (28 uur)

Je functie

Zoek je een baan met eindverantwoordelijkheid voor Communicatie en PR management in een inspirerende omgeving? Een baan als rechterhand van de directeur, maar ook met je voeten in de klei als het gaat om crisismanagement en interne communicatie? Wil je échte impact hebben en veel verantwoordelijkheid, waar je met jouw expertise en ervaring het verschil kunt maken? Dan zoeken we jou!

Als Senior communicatie en PR manager bij Malmberg bedenk je het strategische en tactische communicatie en PR-beleid. Je voert dit beleid uit in samenwerking met diverse collega’s in de business. Je bent verantwoordelijk voor de externe en interne communicatie van onze organisatie, en stuurt in overleg met de directeur, commercieel directeur en andere collega’s bij wanneer het nodig is. In deze functie heb je twee hoofdtaken:


PR en externe communicatie

Je bent verantwoordelijk voor externe communicatie wanneer het gaat over de reputatie en naamsbekendheid van Malmberg. Je zorgt dat de juiste informatie via de juiste (online) media mix naar buiten wordt gebracht. Dit kan variëren van het jeugdjournaal en nu.nl tot onze corporate website, LinkedIn en Twitter. Je denkt proactief mee in kansen en risico’s van nieuwsberichten, stelt deze op en benut je netwerk voor de juiste plaatsing. Je bent ook woordvoerder van Malmberg: je bent het aanspreekpunt bij vragen van de pers.


Interne communicatie

Je bent in staat om de business, mensen, media en platformen in korte tijd goed te doorgronden om te bepalen welke communicatie waar en op welk moment nodig is. Je bent door het inzetten van de juiste communicatiemiddelen in staat om medewerkers te verbinden aan de doelen van de organisatie, de prioriteiten en elkaar. Je bent hierbij van begin tot eind verantwoordelijk: van het strategische en tactische communicatieplan tot het verzamelen, schrijven en verspreiden van interne communicatie zoals nieuwsberichten en corporate presentaties, maar ook arbeidscommunicatie en events in samenwerking met Sanoma Learning. Voor deze functie zoeken we een ondernemende en stevige collega met frisse ideeën over modern corporate communicatie management. Je hebt meerdere jaren ervaring, gezonde ambitie en een warm hart voor het onderwijs. Op het gebied van communicatie ben je de rechterhand van de directeur, aan wie je rechtstreeks rapporteert.

Je profiel

  • Je hebt een Master in Communicatie. Deze theoretische basis koppel je aan minimaal 5 jaar Communicatie ervaring in een B2B en/of B2C omgeving. Je hebt de power en ambitie om verandering te stimuleren, en hebt een hands on mentaliteit om zaken gedaan te krijgen.

Ook dit breng je mee:

  • Minimaal 5 jaar ervaring als communicatie manager (een must)
  • Nederlands als moedertaal en goede communicatieve vaardigheden in het Engels
  • Een heldere visie op een allesomvattende aanpak voor communicatie
  • Ervaring in arbeidsmarkt communicatie is een pré.
  • Bewezen skills als copywriter voor web en print
  • Je bent strategisch sterk maar geniet er ook van om je handen uit je mouwen te steken;
  • Je bent organisatiesensitief
  • Je hebt voldoende autoriteit, zodat je wordt erkend als dé communicatie contactpersoon
  • Driver for change: je bent in staat om communicatie binnen Malmberg naar een hoger niveau te brengen, en bij te dragen aan het succes van de business.

Je reactie

Je schriftelijke sollicitatie met CV kun je tot en met 30 juni 2019 mailen naar vacatures@malmberg.nl, ter attentie van Marijn Voets, HR-adviseur. Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Letitia Mukherjee – commercieel directeur (letitia.mukherjee@malmberg.nl, 06-83 06 17 22) Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet. Interne kandidaten genieten voorrang in de procedure.

021 IV/MVO

6 juni 2019