Search

Scrum Master (0,5 fte)


Wil jij bijdragen aan de kwaliteit van het onderwijs?

Onderwijs is belangrijk. Het doet er toe. Sanoma Learning, onderdeel van het Finse Sanoma, levert leeroplossingen voor het basis- en voortgezet onderwijs in Nederland en vier andere Europese landen. Malmberg richt zich op de Nederlandse markt en realiseert doorlopend methodieken voor de onderwijsuitdagingen van vandaag en morgen. Wil jij deel uitmaken van de transformatie waar het onderwijs momenteel doorheen gaat, van lesgeven uit boeken naar lesgeven door gebruik te maken van digitale middelen, sluit je dan bij ons aan en draag bij aan de toekomst van onze kinderen!


We stellen ons ten doel om in Europa de digitale koploper van het onderwijs te worden. Hiervoor gebruiken we de nieuwste tools voor de ontwikkeling van online leerplatformen, zodat we snel in kunnen spelen op nieuwe wensen van leraren en leerlingen.


De afdeling Business Technology (BT) bestaat uit 70 specialisten en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van educatieve, Nederlandse en internationale applicaties. We werken met een vooruitstrevende technologie (cloud), ondersteund door moderne ontwikkel- en testtools. Inmiddels hebben we een breed scala aan digitale producten waar we trots op kunnen zijn.

Voor het Scrum team van het leerplatform Max Online zijn wij op zoek naar een (Medior) Scrum Master. De Max Online applicatie wordt in zowel het voortgezet onderwijs en het mbo gebruikt en heeft gemiddeld 100.000 gebruikers per dag. Het team bestaat uit 6 developers, testengineer, analist, UX designer, applicatiebeheerder en een product owner. Een jong team van ervaren professionals. In de lunchpauze gaan we vaak samen naar buiten en we zijn dol op escape rooms en bordspelletjesavonden. Wil jij ook een (innovatieve) bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs? Kijk dan snel naar wat we te bieden hebben!


Deze vacature is echt iets voor jou, want jij hebt:

 • minimaal 3 jaar ervaring als Scrum Master bij verschillende werkgevers, binnen de digitalisering, softwareontwikkeling of e-commerce branche
 • een afgeronde hbo- of wo-opleiding, bij voorkeur in een ICT richting
 • Scrum Master certificeringen behaald en trainingen gevolgd
 • kennis van en ervaring in JIRA of een vergelijkbare tool
 • kennis en ervaring in de SAFe methodiek
 • genoeg kennis van het ontwikkelproces van software


Wat ga jij doen?

 • je begrijpt de hoofddoelstellingen en strategie van het digitale platform en je kan dit overbrengen aan het team
 • je coördineert meetings voor sprint en release planningen, daily stand-ups, retrospectives, PI planning en reviews/ demo’s
 • je coacht het team in de Agile/SAFe werkwijze voor adoptie van instrumenten en methoden
 • je lost (potentiële) problemen voor het team op; er is altijd een oplossing en ‘nee’ is geen optie
 • je bent continu bezig om het scrumproces en de teamkwaliteit te verbeteren, onder andere door dagelijks burndown grafieken bij te houden en snelheid (velocity) analyses te maken
 • spil zijn tussen teams op agile/SAFe gebied
 • documenteren van groei/trend in het proces
 • Knowledge of the AWS ecosystem


Aanbod

Jij bepaalt je toekomst, samen geven we er invulling aan. We vinden het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen. We maken tijd vrij voor coaching en er komt een ontwikkeltraject op maat. Er is volop ruimte voor opleiding en het initiëren en uitproberen van nieuwe technieken. Daarnaast hebben we interessante aanvullende secundaire voorwaarden, zoals:

 • Eindejaarsuitkering van 6%
 • Winstdelingsregeling
 • Eigen (Sanoma) pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding
 • Tegemoetkoming in studiekosten

Wie zijn wij?

Sanoma Learning is een toonaangevende Europese aanbieder van zowel gedrukte als digitale leeroplossingen en onderdeel van het beursgenoteerde, Finse Sanoma. Onze oplossingen zorgen voor betere leerresultaten van leerlingen en ondersteunen leraren in hun dagelijkse werk. Gevestigd in vijf Europese landen horen wij al jaren tot de top van de markt.

Malmberg is onze Nederlandse uitgeverij en één van de grootste educatieve uitgeverijen in het basis- en voortgezet onderwijs en het mbo. Wij weten wat er speelt op scholen, wat een docent nodig heeft om zijn leerlingen te laten ontwikkelen en wat de uitdagingen zijn. Onze leeroplossingen worden daarom continue verder ontwikkeld.  

Kom je bij ons werken, dan heb je 280 collega’s die (samen)werken in een informele cultuur. Bij de afdeling Business Technology is dagelijks een grote groep developers, testers, designers, etc. aan de slag om de nieuwste leeroplossingen voor het onderwijs te ontwikkelen. 

Je reactie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie of als je wilt solliciteren, kun je contact opnemen met Ellen Ceelen via telefoonnummer +31 6 41 13 96 78 of via mailadres ellen.ceelen@sanoma.com.

Voor meer informatie over Sanoma Learning ga je naar learning.sanoma.com