Search

Product Owner Digitale Distributie & Toegang


Onderwijs is belangrijk, het doet er toe. Uitgeverij Malmberg is de drijvende kracht achter inspirerende methodes voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO, die leraar en leerling helpen in de ontwikkeling van talenten, kennis en vaardigheden. Onze medewerkers leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het onderwijs. Om snel in te kunnen spelen op nieuwe wensen van leraren en leerlingen gebruiken we de nieuwste tooling en werken we samen in multidisciplinaire agile teams. Malmberg is onderdeel van Sanoma Learning, actief in een twaalf Europese landen.

Voor de Business Unit Operations zijn wij op zoek naar een:


Product Owner Digitale Distributie en Toegang (36 uur)


Als Product Owner van de Malmberg applicatie Distributie & Toegang (D&T) kun jij het verschil maken in het onderwijs. Deze applicatie verzorgt de distributie van alle licenties (jaarlijks > 10 miljoen) die Malmberg levert en de correcte afhandeling van alle toegangsverzoeken. Het is voor Malmberg van groot belang dat deze applicatie functioneel en technisch gezien optimaal presteert, zodat alle leerlingen en docenten probleemloos gebruik kunnen maken van onze digitale producten. Digitale distributie en toegang is onderdeel van het bredere Order to Cash proces van Malmberg (bestellen t/m gebruik van fysieke en digitale producten).

Je taken en verantwoordelijkheden

 • Je stelt de jaar- en kwartaal roadmap op voor de ontwikkelingen op de applicatie D&T in overleg met het D&T team en afgestemd met de stakeholders;
 • Je definieert epics en business requirements en prioriteert deze op basis van business waarde en bewaakt deze;
 • Je draagt zorg voor het proces van vertaling van epics en requirements naar passende Malmberg solution(s);
 • Je geeft leiding aan de uitvoering van de solution roadmap. Valideert tussentijds bij stakeholders. Werkt binnen kaders van tijd, geld en kwaliteit.
 • Je kan verantwoordelijk zijn voor de afstemming over meerdere teams heen (buiten het eigen domein) wanneer er sprake is van een (interne) ketenoplossing;
 • Je behartigt de belangen van en managet de verwachtingen van alle stakeholders binnen de hele organisatie en de externe educatieve keten.
 • Je stuurt het D&T ontwikkelteam inhoudelijk aan;
 • Je zorgt ervoor dat gebruikers in staat zijn de solutions op de juiste wijze te gebruiken en dat de juiste documentatie voor zowel functioneel gebruik als het beheer is opgesteld;
 • Je evalueert jaarlijks met de distributeurs de resultaten van de digitale distributie en toegang, stelt verbeterplannen op en zorgt gezamenlijk voor de uitvoer daarvan;
 • Je bent local Product Owner van de Sanoma Learning applicatie Sesame, wat de centrale Sanoma Learning applicatie voor digitale distributie en toegang gaat worden.
 • Naast je rol als Product Owner van D&T, kun je verantwoordelijk zijn voor 1 of meerdere projecten binnen de afdeling Order to Cash. Het is daarom van belang dat je de hele Order to Cash keten overziet inclusief de raakvlakken met andere processen.


Je rapporteert aan de Manager Order to Cash van Malmberg.


Profiel

·         Analytisch en probleemoplossend vermogen;

·         Affiniteit met ICT, digitale distributie en OTC-processen;

·         Ervaring in het tot stand brengen van samenwerking binnen multidisciplinaire teams;

·         Ervaring in het werken met agile scrum methodiek;

·         Goed in stakeholdermanagement;

·         Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels.Aanbod

Jij bepaalt je toekomst, samen geven we er invulling aan. We vinden het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen. We maken tijd vrij voor coaching en er komt een ontwikkeltraject op maat. Er is volop ruimte voor opleiding en het initiëren en uitproberen van nieuwe functionaliteiten en technieken. Daarnaast hebben we interessante aanvullende secundaire voorwaarden, zoals:

 • 36-urige werkweek
 • Eindejaarsuitkering van 6%
 • Winstdelingsregeling
 • Eigen (Sanoma) pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding
 • Tegemoetkoming in studiekosten

Reactie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie of als je wilt solliciteren, kun je contact opnemen met Ellen Ceelen via telefoonnummer +31 6 41 13 96 78 of via mailadres ellen.ceelen@sanoma.com.