Search

Portfoliomanager Talen Voortgezet Onderwijs (uitgeverspositie)


Onderwijs is belangrijk, het doet er toe. Uitgeverij Malmberg is de drijvende kracht achter inspirerende methodes voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO, die leraar en leerling helpen in de ontwikkeling van talenten, kennis en vaardigheden. Onze medewerkers leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het onderwijs. Om snel in te kunnen spelen op nieuwe wensen van leraren en leerlingen gebruiken we de nieuwste tooling en werken we samen in multidisciplinaire agile teams. Malmberg is onderdeel van Sanoma Learning, actief in een twaalf Europese landen.

Voor de Business Unit 12+ zijn wij op zoek naar een:


Portfoliomanager Talen Voortgezet Onderwijs (Uitgeverspositie) (36 uur)


Als Portfoliomanager ben je verantwoordelijk voor het talenportfolio van Malmberg Voortgezet onderwijs. Het talenportfolio bestaat uit prachtige blended lesmethodes voor Nederlands, Duits, Engels en Frans. Het zijn methodes die voortkomen uit liefde voor het onderwijs, en dat vind je ook terug bij al onze collega’s.

Je verantwoordelijkheden in het kort
Je haalt de behoeftes op, vertaalt deze in proposities, zet de strategie uit, stimuleert het gebruik van de methodes en zorgt voor autoriteit en herkenning in de markt. Je bent ons gezicht in de talenmarkt.Je werk in de praktijk
Je brengt de wereld van de scholen mee naar binnen en reikt kansen en mogelijkheden aan om het talenonderwijs nog beter te ondersteunen. Je spreekt continue met docenten, leerlingen, vakdidactici, experts. Samen met het salesteam en de merkmarketeers ben je de ogen en oren van Malmberg in de markt. Je bent nieuwsgierig naar alles wat er gebeurt in onderwijsland, zowel taalkundig, onderwijskundig als op digitaal gebied. Je vertaalt dit naar gefundeerde klantenwensen ten aanzien van het product, onze services, het digitale leerplatform en de marketing.

Je werkt nauw samen met het product development-team talen, de makers van de methodes. Je geeft dit team input voor (door)ontwikkeling van onze lesmethodes en kijkt mee hoe de wensen en behoeften die jij hebt overgebracht, vertaald worden in de lesmethodes. Je denkt en beslist mee over concepten. In grote lijnen, maar soms ook in detail. Je weet namelijk precies wat een docent nodig heeft om zorgeloos les te kunnen geven en wat een leerling nodig heeft om met plezier aan de talen te werken.

Daarnaast bouw je autoriteit op in de markt. Je zorgt ervoor dat Malmberg in de markt bekend komt te staan als de beste talenuitgever van Nederland, die weet wat docenten en het vak nodig hebben en hier optimaal op inspeelt.

En last but nog least, speel je een belangrijke rol in de strategische cyclus van Malmberg: je bent verantwoordelijk voor de strategie, de omzet en resultaat van het portfolio talen. Je zorgt ervoor dat je die doelen bereikt, samen met het talenteam en digitaal ontwikkelteam en door het salesteam te ondersteunen met raad en daad.

Je maakt deel uit van het strategisch klant succes-team, dat bestaat uit de merkmarketeers en de andere portfoliomanagers (gamma, bèta en mbo). Met elkaar bepalen we de proposities en we leren van elkaar over onderwijskundige en digitale ontwikkelingen.


Je profiel

-     We zoeken een professional met wo/hbo-kennis- en denkniveau met een flinke staat van dienst in de educatieve uitgeverij, of in een onderwijsgerelateerde sector;

-     We verwachten dat je het talenonderwijs goed kent, en er een visie op hebt die je met plezier uitdraagt;

-     Je hebt een netwerk in het talenonderwijs en vindt het een uitdaging om autoriteit op te bouwen in het talenonderwijs;

-     Je hebt een visie op het gebied van digitale methodes;

-     Je bent leergierig, optimistisch en je hebt gevoel voor humor;

-     Aangezien je een grote rol speelt bij het opstellen van begrotingen en businessplannen spreekt het voor zich dat je geen moeite hebt met de cijfermatige kant;

-     Verder geldt dat je: een conceptueel denker bent, onafhankelijk in je oordeelsvorming, een echte teamspeler, het leuk vindt om te netwerken en initiatiefrijk.


Je reactie
Voor meer informatie over deze functie kun je bellen naar Wibe van der Pol, 06-06-20646066. Je schriftelijke sollicitatie met cv kun je tot 13 april 2021 mailen naar  vacatures@malmberg.nl t.a.v. Marijn Voets, HR Business Partner.