Search

Portfoliomanager Talen MBO

Onderwijs is belangrijk, het doet er toe. Uitgeverij Malmberg is de drijvende kracht achter inspirerende methodes voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO, die leraar en leerling helpen in de ontwikkeling van talenten, kennis en vaardigheden. Onze medewerkers leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het onderwijs. Voor het Customer Successteam van de businessunit Voortgezet onderwijs (12+) zoeken wij een fulltime en enthousiaste

Portfoliomanager Talen MBO (m/v)

Je werk:

Als Portfoliomanager ben je verantwoordelijk voor het identificeren van klantbehoeften en commerciële kansen en het vertalen daarvan in waardeproposities. Het zorgdragen voor het optimaliseren (van het gebruik van) onze producten en diensten en voor het creëren en onderhouden van thought leadership. Dit alles met als doel onze marktpositie te versterken.


Als portfoliomanager zal je actief zijn in het domein Talen MBO. Met het product Taalblokken zijn wij succesvol in drie taalvakken: Nederlands, Engels en Duits. We zoeken een ondernemende en gedreven portfoliomanager die autoriteit binnen deze vakken kan verwerven en het succes van het portfolio verder kan vergroten. Als portfoliomanager Talen MBO zal je daarnaast ook bezighouden met het bedenken en opzetten van vakoverstijgende serviceconcepten in zowel de MBO als ook VO markt. Een belangrijke taak van customer success is immers het verhogen van het gebruik van onze producten. Jij zal je als portfoliomanager specifiek toeleggen hoe wij deze taak kunnen opschalen om zoveel mogelijk docenten te kunnen ondersteunen bij het blended werken.


Je maakt onderdeel uit van het customer success team en werkt nauw samen met merkmarketeers, product development en sales.


De portfoliomanager

 • Bezoekt en verdiept zich in klanten en eindgebruikers om behoeften en problemen te achterhalen. Vertaalt trends, ontwikkelingen en klantbehoeften in onderscheidende waarde proposities gericht op het maximaliseren van klantwaarde en tevreden gebruikers.
 • Vertaalt klantbehoeften, markt- en concurrentieanalyses, commerciële kansen en het beleid van de business unit in een portfolioplan.
 • Levert input aan product development in de vorm van business requirements, levert een bijdrage aan de validatie van marktproposities en bewaakt de product-markt fit. Is mede verantwoordelijk de strategische plannen voor methode ontwikkeling
 • Heeft inzicht in het gebruik van en de tevredenheid over de producten en diensten in het portfolio en draagt zorg voor het maximaliseren van het gebruik van en de betrokkenheid bij deze producten en diensten.
 • Profileert zich als autoriteit op de toegewezen (vak)gebieden binnen het portfolio, ontwikkelt en onderhoudt een netwerk voor de klantsegmenten en draagt zorg voor het optimaliseren van het “thought leadership” in deze klantsegmenten

Je profiel

 • HBO/WO werk- en denkniveau en >5 jaar werkervaring in vergelijkbare functie
 • Ondernemend en insight gedreven
 • Conceptuele denker
 • In staat om klantwensen te vertalen naar business requirements
 • Aantoonbare affiniteit met de ontwikkeling van digitale concepten
 • Netwerker
 • Initiatiefrijk
 • Teamspeler
 • Kennis van het domein Talen en MBO is uiteraard een must

  Je reactie

  Voor meer informatie over deze functie kun je bellen naar Wibe van der Pol, 06-20646066. Je schriftelijke sollicitatie met cv kun je tot 23 oktober mailen naar vacatures@malmberg.nl t.a.v. Marijn Voets, HR-adviseur.


  26 september 2019