Search

Portfoliomanager Bèta voortgezet onderwijs


Voor de businessunit 12+ zijn wij op zoek naar een enthousiaste:  


Portfoliomanager Bèta voortgezet onderwijs 36 uur (m/v, uitgeefpositie)


Als Portfoliomanager ben je verantwoordelijk voor het bètaportfolio van Malmberg Voortgezet onderwijs. Het bètaportfolio bestaat uit prachtige blended lesmethodes voor Biologie, Natuurkunde en Scheikunde. Onze merken, Biologie voor Jou en NOVA zijn de trots van het bedrijf en behoren tot de top van de markt. Het zijn methodes die voortkomen uit kennis van zaken en passie voor het onderwijs, en dat vind je ook terug bij de collega’s die aan de methoden werken.

Je verantwoordelijkheden in het kort
Je haalt de behoeftes op, vertaalt deze in proposities, zet de strategie uit, stimuleert het gebruik van de methodes en zorgt voor autoriteit en herkenning in de markt. Je onderhoudt nauw contact met de belangrijkste spelers op het vakgebied (SLO, VakSteunPunten, lerarenopleiders, et cetera). Je bent ons gezicht in de bètamarkt.


Je werk in de praktijk

Je brengt de wereld van de scholen mee naar binnen en reikt kansen en mogelijkheden aan om het bètaonderwijs nog beter te ondersteunen. Je spreekt continue met docenten, leerlingen, vakdidactici, experts. Samen met het salesteam en de merkmarketeers ben je de ogen en oren van Malmberg in de markt. Je bent nieuwsgierig naar alles wat er gebeurt in onderwijsland, zowel taalkundig, onderwijskundig als op digitaal gebied. Je vertaalt dit naar gefundeerde klantenwensen ten aanzien van het product, onze services, het digitale leerplatform en de marketing.

Je werkt nauw samen met het product development-team bèta, de makers van de methodes. Je geeft dit team input voor (door)ontwikkeling van onze lesmethodes en kijkt mee hoe de wensen en behoeften die jij hebt overgebracht, vertaald worden in de lesmethodes. Je denkt en beslist mee over concepten. In grote lijnen, maar soms ook in detail. Je weet namelijk precies wat een docent nodig heeft om zorgeloos les te kunnen geven en wat een leerling nodig heeft om met plezier te werken aan Biologie, Natuurkunde en Scheikunde.

Daarnaast bouw je autoriteit op in de markt. Je zorgt ervoor dat Malmberg in de markt bekend blijft als de beste bèta-uitgever van Nederland, die weet wat docenten en leerlingen nodig hebben en hier optimaal op inspeelt.

En last but nog least, speel je een belangrijke rol in de strategische cyclus van Malmberg: je bent verantwoordelijk voor de strategie, de omzet en het resultaat van het portfolio. Je zorgt ervoor dat je de doelstellingen bereikt, samen met het bètateam en het digitaal ontwikkelteam.

Tevens ondersteun je het salesteam met raad en daad. Je maakt deel uit van het strategisch klant succes-team, dat bestaat uit de merkmarketeers en de andere portfoliomanagers (gamma, talen en mbo). Met elkaar bepalen we de proposities en we leren van elkaar over onderwijskundige en digitale ontwikkelingen.

Je profiel

  • We zoeken een professional met wo/hbo-kennis- en denkniveau met een flinke staat van dienst in de educatieve uitgeverij, of in een onderwijs-gerelateerde sector .
  • We verwachten dat je het bètaonderwijs goed kent, en er een visie op hebt die je met plezier uitdraagt.
  • Je hebt een netwerk in het bètaonderwijs en vindt het een uitdaging om autoriteit op te bouwen.
  • Je hebt een visie op het gebied van digitale methodes, specifiek ook voor bèta.
  • Je bent leergierig, optimistisch en je hebt gevoel voor humor.
  • Aangezien je een grote rol speelt bij het opstellen van begrotingen en businessplannen spreekt het voor zich dat je geen moeite hebt met de cijfermatige kant.
  • Verder geldt dat je: een conceptueel denker bent, onafhankelijk in je oordeelsvorming, een echte teamspeler, het leuk vindt om te netwerken en initiatiefrijk.

Reactie

Voor meer informatie over deze functie kun je bellen naar Wibe van der Pol, 06-20646066. Je schriftelijke sollicitatie met cv kun je tot 27 augustus mailen naar vacatures@malmberg.nl t.a.v. Marijn Voets, HR-adviseur..