Junior Data Analist

Malmberg is een succesvolle educatieve uitgeverij die volop investeert in blended leeroplossingen voor het Primair, Voortgezet en Middelbaar beroepsonderwijs. In de Nederlandse onderwijsmarkt is Malmberg marktleider op het gebied van digitale learning solutions. Malmberg maakt onderdeel uit van Sanoma Learning, dat actief is in een aantal Europese landen, en heeft een flinke groeiambitie. Voor de afdeling Data & Analyse zoeken wij per direct een:

Junior Data Analist (32-36 uur in de week)

Wie zijn je collega’s?
Het Data & Analyse team van Malmberg bestaat uit vijf directe collega data specialisten. Ons doel is het omzetten van data in informatie, zodat we eindgebruikers binnen onze organisatie de handvatten en inzichten kunnen bieden om betere beslissingen te kunnen maken. Met onze oplossingen leveren wij een belangrijke bijdrage om een volgende stap te zetten om een echte data-gedreven organisatie te worden, zodat de gebruikerservaring van onze klanten nog beter wordt. Hierin werken wij samen met andere Sanoma Learning-experts, zoals Architecten, Data Engineers en Data Analisten.

Wat ga je doen in de functie van Data Analist?
In de rol van Data Analist ben je verantwoordelijk voor het opleveren van inzichten en stuurinformatie voor onze commerciële organisatie, zodat zij hierop keuzes kunnen maken en acties kunnen nemen. Collega’s komen regelmatig bij jou met een hulpvraag en/of een informatiebehoefte, waarbij het van belang is dat jij eerst toetst wat het doel hierachter is, zodat jij in kan schatten of jouw collega dan geholpen is met een rapport, dashboard of bijvoorbeeld met een analyse, veelal met grafieken en bruikbare tabellen waarmee de informatie op een gebruiksvriendelijke manier ingezet kan worden. Door middel van SQL maak jij queries aan die jou helpen de benodigde data te bemachtigen, waarna jij diverse BI-tools gebruikt om de ruwe data om te zetten naar een bruikbaar eindproduct. In de rol van Data Analist focus je jouw analyses op historische gegevens, waardoor jouw analyses omschrijvend en verklarend van aard zijn. Jouw directe collega’s in de rol van Data Scientist bouwen hier ook op voort, door naast verklaren en omschrijven de vertaling te maken naar prognoses en voorspellingen.

Tot slot zijn we als organisatie druk bezig met een migratietraject, waarin we op den duur over gaan naar een state-of-the-art dataplatform. Dit gaat ons enorm veel opleveren in efficiëntie en kwaliteit van data. Deze weg gaat ongetwijfeld uitdagingen opleveren, waarbij jij van harte uitgenodigd wordt om mee te denken én bouwen!

Kortom:

  • Je vertaalt business behoeften van eindgebruikers naar data behoeften en weet de juiste data analyses toe te passen;
  • Je identificeert gebieden voor verbetering van de datakwaliteit en geeft advies aan de data eigenaren om deze problemen op te lossen;
  • Je levert een actieve bijdrage in de ontwikkeling van het data & analyse landschap.

Wat zien wij graag terug in onze nieuwe collega?

  • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;

  • Je hebt enige ervaring in een functie op het snijvlak tussen commercie en data, waarin je gewerkt hebt met het verkrijgen en bewerken van data, met als doel inzicht en sturing;
  • Je hebt ervaring met de programmeertaal SQL;
  • Ervaring met Power BI voor datavisualisatie, Python en/of kennis over Snowflake is een pré;
  • Je houdt ervan om verhalen te vertellen met data en bent in staat om analyses begrijpelijk te presenteren;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift;
  • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar.

Wat bieden wij jou in de rol van Junior Data Analist?
Als we samen jouw nieuwe baan gaan vieren ontvang je een jaarcontract bij Malmberg, die we bij wederzijds enthousiasme verlengen naar een contract voor onbepaalde tijd. Naast een goed salaris bieden we aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder de mogelijkheid om hybride te werken met als uitgangspunt 50-50 thuis en op kantoor werken.

En nu?
Voor meer informatie over deze functie dan kun je bellen naar Martijn de Gans via 0623011601. Schriftelijke sollicitaties met cv kun je voor 29 april 2022 sturen naar martijn.degans@sanoma.com . Hopelijk tot snel!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.