Search

CommunicatieadviseurOnderwijs is belangrijk, het doet er toe. Uitgeverij Malmberg is de drijvende kracht achter inspirerende methodes voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO, die leraar en leerling helpen in de ontwikkeling van talenten, kennis en vaardigheden. Onze medewerkers leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het onderwijs. Om snel in te kunnen spelen op nieuwe wensen van leraren en leerlingen gebruiken we de nieuwste tooling en werken we samen in multidisciplinaire agile teams. Malmberg is onderdeel van Sanoma Learning, actief in twaalf Europese landen.

Zoek je een baan met verantwoordelijkheid voor communicatie, in een inspirerende omgeving? Een baan waarin je nauw samenwerkt met directie en MT, en tegelijkertijd met je voeten in de klei staat als het gaat om zowel de interne- als verandercommunicatie? Wil je écht impact kunnen maken en veel verantwoordelijkheid krijgen, waar je met jouw expertise en ervaring het verschil kunt maken in onze groeiende en dus veranderende organisatie? Dan vind je dit in de rol van:


Communicatieadviseur (24-32 uur)

Je functie

Als Communicatieadviseur bij Sanoma Learning / Malmberg bedenk je het strategische en tactische interne communicatiebeleid, evenals het verandercommunicatiebeleid, in lijn met de communicatiestrategie voor de Sanoma Learning Be-Ne regio. Je voert dit beleid uit in samenwerking met jouw collega’s in de regio, waarbij jij hoofdverantwoordelijk bent voor het uitrollen hiervan binnen Malmberg. Je bent verantwoordelijk voor zowel de interne communicatie van Malmberg als het uitrollen van de verandercommunicatie en stuurt in overleg met directie en MT binnen Malmberg bij wanneer het nodig is. In de functie van Communicatieadviseur heb je dus twee hoofdverantwoordelijkheden, namelijk:

Interne communicatie

Je bent door het inzetten van de juiste communicatiemiddelen in staat om medewerkers te verbinden aan de doelen van de organisatie, de prioriteiten en elkaar. Je hebt hierin een brede verantwoordelijkheid: van het strategische en tactische communicatieplan tot het verzamelen, schrijven en verspreiden van interne communicatie, zoals nieuwsberichten en corporate presentaties. Ook arbeidsmarktcommunicatie en de organisatie van interne events vallen onder jouw takenpakket, mede in samenwerking met onze collega's van Sanoma Learning.

Verandercommunicatie

Je werkt nauw samen met de Communicatiemanager bij Iddink Group en de Communicatieadviseur bij VAN IN, waarmee je met z’n drieën het Sanoma Learning Be-Ne communicatieteam vormt. Met elkaar bedenken jullie de verandercommunicatiestrategie en het daaruit volgende beleid, waarbij jij deze verder uitwerkt voor- en uitrolt binnen Malmberg. Hierbij stem je inhoud en timing van de communicatie af met belangrijke stakeholders, zoals directie en MT. De verandercommunicatie voer je onder andere uit via middelen als het intranet, corporate presentaties en mailingen, met updates vanuit het MT van Malmberg, dan wel Sanoma Learning. De verandercommunicatie is een gevolg van de groei van- en de harmonisatie binnen Sanoma Learning, die logischerwijs impact heeft op alle onderdelen van de groep. Het is van groot belang dat alle lagen van de groep hierin zo goed mogelijk geïnformeerd en betrokken worden!

In de rol van Communicatieadviseur werk je nauw samen met de HR directeur Be-Ne, evenals de Managing Director Malmberg en rapporteer je rechtstreeks aan de Communicatiemanager. Je maakt deel uit van het Sanoma Learning Be-Ne communicatieteam.

Je profiel 

Voor deze functie zoeken we een ondernemende en constructief kritische collega met frisse ideeën over communicatiemanagement met impact. Je hebt gezonde ambitie en een warm hart voor het onderwijs. Verder breng je mee:

  • Minimaal een afgeronde HBO opleiding in de richting van Communicatie;
  • Minimaal vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare functie, waarin je verantwoordelijk bent geweest voor zowel de interne- als verandercommunicatie in directe samenwerking met directie en MT;
  • Goede redactionele vaardigheden, vanuit je ervaring met het opstellen en redigeren van teksten;
  • De capaciteiten om strategie te vertalen naar heldere communicatie-acties, met bijbehorende planningen;
  • Nederlands als moedertaal en goede communicatieve vaardigheden in het Engels, zowel in woord als geschrift;
  • Een heldere visie op communicatie binnen een corporate omgeving, waarmee je van nature zorg draagt voor het verbeteren van de kwaliteit en effectiviteit hiervan;
  • Een assertieve en betrokken houding waarmee je anderen kan overtuigen en activeren;
  • Een pragmatische en organisatie-sensitieve natuur, waarmee je ook binnen een complexe organisatie zorgt voor het behalen van gezamenlijke, gestelde doelen.

Je reactie
Herken je jezelf in deze functieomschrijving? Stuur dan je schriftelijke sollicitatie met CV naar martijn.degans@sanoma.com, ter attentie van Martijn de Gans, Corporate Recruiter.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.