Search

Communicatie ManagerOnderwijs is belangrijk, het doet er toe. Uitgeverij Malmberg is de drijvende kracht achter inspirerende methodes voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO, die leraar en leerling helpen in de ontwikkeling van talenten, kennis en vaardigheden. Onze medewerkers leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het onderwijs. Om snel in te kunnen spelen op nieuwe wensen van leraren en leerlingen gebruiken we de nieuwste tooling en werken we samen in multidisciplinaire agile teams. Malmberg is onderdeel van Sanoma Learning, actief in twaalf Europese landen. Voor Malmberg zijn wij zijn op zoek naar een gedreven:


Communicatie Manager (28 uur)

Je functie

Zoek je een baan met verantwoordelijkheid voor Communicatie in een inspirerende omgeving? Een baan waarin je nauw samenwerkt met de directeur, maar ook met je voeten in de klei staat als het gaat om interne communicatie, verander communicatie en externe communicatie? Wil je échte impact hebben en veel verantwoordelijkheid, waar je met jouw expertise en ervaring het verschil kunt maken? Dan zoeken we jou!

 

Als Communicatie Manager bij Malmberg bedenk je het strategische en tactische communicatiebeleid voor Malmberg, in lijn met het communicatiestrategie voor de BeNe regio. Je voert dit beleid uit in samenwerking met jouw collega’s in de regio. Je bent verantwoordelijk voor de interne communicatie van Malmberg, en stuurt in overleg met de directeur, HR Director en MT leden bij wanneer het nodig is. In deze functie heb je twee hoofdtaken:

 

Interne communicatie Je bent door het inzetten van de juiste communicatiemiddelen in staat om medewerkers te verbinden aan de doelen van de organisatie, de prioriteiten en elkaar. Je hebt hierin een brede verantwoordelijkheid: van het strategische en tactische communicatieplan tot het verzamelen, schrijven en verspreiden van interne communicatie, zoals nieuwsberichten en corporate presentaties maar ook arbeidsmarktcommunicatie en de organisatie van interne events, mede in samenwerking met Sanoma Learning.

 

Externe communicatie
Je bent verantwoordelijk voor externe communicatie wanneer het gaat om het bewaken van de reputatie en het verhogen van de naamsbekendheid van Malmberg (mede in samenwerking met jouw marketing collega’s). Je zorgt ervoor dat de juiste informatie via de juiste (online) media mix naar buiten wordt gebracht. Dit kan variëren van het jeugdjournaal en nu.nl tot onze corporate website, LinkedIn en Twitter. Je denkt proactief mee in kansen en risico’s van nieuwsberichten, stelt deze op en benut je netwerk voor de juiste plaatsing. Je bent ook woordvoerder van Malmberg: je bent het eerste aanspreekpunt bij vragen van de pers.

 

Voor deze functie zoeken we een ondernemende en een energieke collega met frisse ideeën over communicatie management met impact. Je hebt meerdere jaren ervaring, gezonde ambitie en een warm hart voor het onderwijs. Op het gebied van communicatie werk je nauw samen met de directeur en rapporteer je rechtstreeks aan de Manager Communicatie BeNe en maak je deel uit van het Sanoma Learning BeNe communicatieteam.

 

Je profiel 

Je hebt een Master in Communicatie. Deze theoretische basis koppel je aan minimaal 5 jaar Communicatie ervaring in een B2B en/of B2C omgeving. Je hebt de power en ambitie om verandering te begeleiden en stimuleren, en hebt een hands on mentaliteit om zaken gedaan te krijgen.

 

Dit breng je mee:

  • Minimaal 5 jaar ervaring als communicatie manager (een must)

  • Nederlands als moedertaal en goede communicatieve vaardigheden in het Engels

  • Een heldere visie op communicatie

  • Bewezen skills als copywriter voor web en print

  • Je bent in staat om strategie te vertalen naar heldere communicatie-acties met bijbehorende planningen

  • Je bent pragmatisch en steekt je handen uit de mouwen deze plannen zelf te realiseren

  • Je bent organisatiesensitief

  • Je bent in staat om vernieuwende tools te introduceren waarmee je communicatie binnen Malmberg naar een nog hoger niveau brengt, en bijdraagt aan het succes van het bedrijf en de BeNe regio.

 

Je reactie
Herken je jezelf en in deze rol en word je hier enthousiast van? Solliciteer dan door jouw cv en motivatie te mailen naar martijn.degans@iddinkgroup.com.
Nog vragen? Bel mij dan gerust via 0623011601. Hopelijk tot snel!

 

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet.

Interne kandidaten genieten voorrang in de procedure.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.