Onderwijs op afstand

Onderwijs op afstand

Op deze pagina kun je meer informatie en tips over afstandsonderwijs vinden. Heb je vragen of hulp nodig? We staan voor je klaar, neem contact met ons op: 073 628 8766

Onderwijs op afstand

Onderwijs op afstand – Wij staan voor je klaar

Nu de scholen wederom gesloten zijn breekt er opnieuw een periode aan vol ontwikkelingen en onzekerheden. Als docent word je opnieuw geconfronteerd met het lesgeven op afstand. Het onderwijs moet zoveel als mogelijk doorgaan en dat is een hele uitdaging. Wij wensen jou, ouders en leerlingen veel succes. Wij zullen je zoveel mogelijk helpen in deze periode. Heb je vragen of hulp nodig? We staan voor je klaar!

Nog geen online licenties?

Tijdens de lockdown is het handig dat alle leerlingen online bij het lesmateriaal kunnen. Als docent kun je de voortgang van leerlingen op afstand zien. Werkte je de afgelopen maanden alleen met boeken? We kunnen je helpen met licenties. Vraag naar de mogelijkheden via 073-6287555 of sales.vo@malmberg.nl. 

We helpen je graag verder!

Wat kun je doen bij thuisquarantaine?

Je leerling is al geruime tijd afwezig in verband met thuisquarantine? Hoe kun je zorgen dat je leerling bij de les blijft en niet te veel achterstand oploopt? Het combineren van onderwijs op school en thuis zou wel eens langer kunnen duren dan we willen. Welke oplossingen zijn er mogelijk? En welke keuzes maken andere scholen bij het organiseren van hybride onderwijs? De digitale vaardigheden van docenten en leerlingen maken de laatste maanden een snelle ontwikkeling door, maar begeleiding is nog steeds van groot belang. Heeft jouw school hulp nodig? Laat het ons weten, we helpen je graag verder. Het onderwijsproces ondersteunen met ict is in elk scenario belangrijk. Maar wanneer je het onderwijs hybride moet inrichten is voor alle docenten en leerlingen een goede ict-oplossing belangrijk. 

Denk aan de volgende:

Zijn de randvoorwaarden op orde? Heeft de leerling thuis toegang tot internet, de digitale leeromgeving en software als Teams of Zoom? De meeste leerlingen zullen in verband met de inrichting van afstandsonderwijs eerder dit jaar al voorzieningen hebben getroffen. Check dit bij de leerling. Volg anders het stappenplan van Kennisnet. Livestreamen van je lessen Ook tijdens de reguliere lessen maken docenten meer en meer gebruik van digitale leermiddelen voor het geven van instructie en het verwerken van opdrachten. Je kunt je lessen livestreamen, opnemen en beschikbaar stellen via de elektronische leeromgeving (elo). Directe begeleiding op afstand is intensief, zeker met meerdere leerlingen, kijk of je de chatfunctie kunt gebruiken voor vragen na de les.

Huiswerk opgeven Via de digitale leerlingvolgsystemen, zoals Magister, kun je extra huiswerk of oefenopdrachten opgegeven. Geef de opdrachten die leerlingen thuis maken afwisselend digitaal maar ook op papier, zo beheers je de schermtijd.

 

Hoe werken andere scholen met hybride onderwijs?

Op lesopstand.nl zijn waardevolle tips te vinden met betrekking tot dit onderwerp.

Bezoek onze speciale website voor inspiratie en lessuggesties

Het coronavirus heeft nog steeds een grote impact op het onderwijs. Als docent word je steeds geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Het onderwijs moet zoveel als mogelijk doorgaan en scholen en docenten werken aan werkbare oplossingen. Malmberg zal scholen en docenten hierbij naar beste kunnen ondersteunen. Op onderwijsvanmorgen.nl kun je inspirerende en ondersteunende artikelen, tips en lessuggesties terug vinden om te helpen in je dagelijkse lespraktijk. Naar onderwijsvanmorgen.nl

Heb je een MAX-methode? Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden van de online leeromgeving.

Stappenplan afstandsonderwijs

Met je MAX methode heb je altijd toegang tot de online leeromgeving. Via deze leeromgeving kun je aan de slag met jouw leerlingen en je lessen vervolgen:

Stap 1. Communiceer via een digitale communicatietool als ‘ontmoetingsplaats’ voor je klas Bijvoorbeeld Microsoft Teams of Google Gsuite. Onder dit stappenplan geven we hiervoor nog een aantal handige tips.

 

Stap 2. Geef je instructie aan de klas via de communicatietool

Je kan hiervoor bovenstaande tools gebruiken maar bijvoorbeeld ook Whatsapp, Skype of de chat functie van de ELO op je school (bv Magister of SomToday).

 

Stap 3.  Zet leerlingen zelf aan de slag met de online leeromgeving van de methode De leerlingen kunnen online op hun eigen niveau en tempo de leerstof verwerken en opdrachten maken.

 

Stap 4. Als docent zie je in één overzicht de voortgang van je klas en per leerling In het dashboard van je docentlicentie, zie je in een oogopslag de voortgang van je klas en zie je welke leerlingen extra persoonlijke aandacht nodig hebben.

 

Stap 5. Wijs leerlingen op de extra hulp om zelf te oefenen Leerlingen kunnen verder oefenen met de Test Jezelf, oefentoets, flitskaarten, woordtrainer, (reken)vaardigheidstrainer. De adaptieve ‘Versterk Jezelf trainer’ is bij uitstek gemaakt om leerlingen zelfstandig te ondersteunen om extra lastige onderwerpen onder die knie te krijgen.

Stap 6. Extra persoonlijke begeleiding Wil je persoonlijk contact en op een directe wijze begeleiding bieden aan je leerlingen? Dan kun je ook via Teams, Gsuite of Skype een verbinding maken.

Bladerboeken beschikbaar in de online omgeving

In de online leeromgeving vind je nu ook bladerboeken van je lesmethode van alle leerjaren en niveaus. Deze zie je onder de tab ‘Mijn boeken’. Je kunt ze niet downloaden noch bewerken. Je kunt het boek laten zien als je online lesgeeft. Leerlingen zien dan precies waar je bent en hebben overzicht over de gehele paragraaf. Ook voor de leerling zijn de boeken beschikbaar. Handig voor leerlingen als ze geen boek bij de hand hebben. Ook kun je al eens kijken wat er in een volgend leerjaar behandeld wordt. Handig als je met je PTA voor volgend jaar bezig bent of een overstap naar een MAX editie maakt.

Gebruik je een oudere editie? Neem contact op met sales.vo@malmberg.nl of 073-6287555.

Webinars terugkijken

FAQ

Bekijk onze klantenservicepagina voor al je vragen over het inloggen en gebruiken van de online leeromgeving.

Naar klantenservice

Contact

We willen jou graag verder helpen. Hoe wat dat het beste kunnen doen? Laat het ons weten.

Contact

Heb je vragen of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Stuur een mail

Stel je vraag aan een van onze medewerkers, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Mail ons

Bel ons

We zijn er voor je op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur voor vragen over inloggen, storingen en onderhoud. Vanaf 8.30 uur tot 17:00 uur kun je terecht voor andere vragen. Bel ons op 073 628 8766.

Twitter

We zijn online op werkdagen van 8:00 - 17:00 uur.
@malmberghelpt

Verwerkersovereenkomst

Bij het gebruik van onze digitale producten verwerkt Malmberg persoonsdata van leerkrachten/docenten en leerlingen. Malmberg is verwerker van deze persoonsdata in opdracht van de school. Als verwerkingsverantwoordelijke moet het schoolbestuur een verwerkersovereenkomst afsluiten. Als u twijfelt of uw bestuur dit al heeft gedaan, adviseren wij u deze stappen te doorlopen:

  1. Controleer bij uw schoolbestuur of er al een verwerkersovereenkomst is met Malmberg.

a.           Indien dit niet zo is, kan het bestuur hier de juiste overeenkomst afsluiten

b.           Als het bestuur de overeenkomst wel heeft ondertekend, hoeft er geen verdere actie ondernomen te worden op dit gebied.