Opdrachten methoden Nova gedigitaliseerd

Op de site van de Gelderlander vind je het volledige artikel "Docenten en studenten niet meer samen in de klas, maar thuis achter de computer" .

De natuurkundeopgaven komen voor ieder online beschikbaar

,,Ik ga er tenminste vanuit dat ze begonnen zijn”, zegt de jonge (29) en gedreven docent. Zicht daarop heeft hij nog niet, want de leerlingen werken nu nog gewoon in hun schrift, maar dat gaat veranderen.

Uitgever Malmberg heeft vanwege de uitzonderlijke omstandigheden de opdrachten bij de natuurkundemethode Nova online gezet. ,,Als elke leerling een inlogcode heeft en aan het werk kan gaan, kan ik zien welke opdrachten ze gemaakt hebben en of ze het goed hebben gedaan.”

Van Schalkwijk is ondertussen met leerlingen aan het chatten in een forum dat uitsluitend voor deze ene klas bedoeld is. ,,Klopt het dat we nu in twee hoofdstukken tegelijk bezig zijn?", vraagt een leerling. Ja, dat klopt, laat de leraar weten.

,,Waar kan ik het werkblad vinden bij die vraag over temperatuurmeting?”, vraagt een ander. Daar reageert Van Schalkwijk onmiddellijk op. Hij zet het werkblad met een thermomether erop direct op It's Learning.