Search

Toetsen

Talent havo/vwo bovenbouw

Toetsen

Het toetspakket bij Talent bestaat uit de volgende toetsen:

Per hoofdstuk

Hoofdstuktoets om het onderdeel leesvaardigheid van een hoofdstuk af te sluiten. Ook een kleine schrijfopdracht waarin de verworven leerstof wordt toegepast, maakt onderdeel uit van deze toets. De toetsen zijn ontwikkeld voor een afnametijd van een lesuur van 45-50 minuten. Voor elk hoofdstuk zijn er twee versies beschikbaar.

Per leerjaar

Toets spelling en formuleren om vast te stellen hoe het met de taalverzorging van uw leerlingen staat. Leerlingen die slecht scoren, kun je verwijzen naar de Versterk jezelf voor spelling en formuleren om hun taalverzorging te verbeteren. De leerdoelen uit de toets komen een-op- een terug in de Versterk jezelf. Voor elk leerjaar zijn er twee versies beschikbaar.

Taxonomie

Alle toetsen zijn voorzien van een toetsmatrijs, gebaseerd op de taxonomie van Bloom aangepast voor de talen. Deze taxonomie is eenvoudig te vertalen naar andere gangbare taxonomieën als RTTI en OBIT.

Word en Wintoets/Quayn-bestanden

De toetsen worden aangeboden in Word. Zo kun je ze eventueel zelf naar wens aanpassen. Ook zijn er Wintoets/Quayn-bestanden van alle toetsen, zodat je ze ook digitaal kunt afnemen.

Proeflicentie

Vraag de proeflicentie aan en bekijk de toetsen in het docentenmateriaal
Vraag je proeflicentie aan