Search

Differentiëren

Na klar! onderbouw

Differentiëren

Na klar! heeft veel mogelijkheden voor differentiatie, zowel voor leerlingen die achterblijven als leerlingen die sterk zijn in Duits. Allereerst kunnen leerlingen in de digitale leeromgeving overstappen naar een ander niveau/leerjaar. Stel dat een leerling werkt met de havo-editie, maar erg sterk is en behoefte heeft aan extra uitdaging, dan kan hij verder gaan in de vwo/gymnasium-editie.

Daarnaast zijn er ook binnen elke editie ruime differentiatiemogelijkheden.

  • Tussen de hoofdstukken

Differenzierung (na Kapitel 3 en 6) met Wiederholung, creatieve taalopdrachten en literatuur. Bij Wiederholung wordt vooral het idioom, de Redemittel en de grammatica uit de voorafgaande hoofdstukken herhaald.  

  • Binnen de hoofdstukken:

Elk hoofdstuk bevat Plusopdrachten, maar ook herhalingsopdrachten en extra opdrachten die je als docent op je eigen manier kunt inzetten.

  • Online:

Versterk jezelf – grammatica: een adaptieve grammaticatrainer die elke leerling op maat verder helpt. Met slimme algoritmen analyseert de software de opdrachten die de leerling gemaakt heeft. Vervolgens doet het programma aanbevelingen voor een volgende opdracht. Op deze manier krijgt elke leerling een eigen route aangeboden om de leerdoelen te bereiken.


Oefentools als de test jezelf, woordtrainer en flitskaarten.


Actuele lessen per leerjaar/niveau die ook gebruikt kunnen worden voor differentiatie.

Toegang tot alle niveaus en leerjaren.

Bekijk het lesmateriaal