Search

Na klar!

methode Duits havo/vwo bovenbouw

Sterker in de wereld staan!
Direct aan de slag, direct resultaat!
Voor je leerlingen is het Duits, zeker in het begin, nog onbekend en onbemind. Als docent Duits sta je vaak voor de uitdaging om leerlingen te motiveren en te laten ervaren wat de taal allemaal te bieden heeft. Na klar helpt je daarbij en geeft op een inspirerende manier inzicht in het land, taal en cultuur. Dat maakt leerlingen niet alleen taalkrachtiger, het versterkt hun internationaal besef. Het vergroot hun zelfbewustzijn zodat ze sterker in de wereld staan. Met Na Klar ga je gelijk aan de slag en duik je met je leerlingen in de taal en het land. Direct aan de slag, direct resultaat!

 • Helder en overzichtelijk
 • Eigentijdse thema’s; landeskunde, cultuur en literatuur
 • Doet recht aan de verschillen tussen leerlingen
 • Taalkrachtiger en zelfbewuster

Meer weten of Na klar! ? Vraag beoordelingsmateriaal aan of plan een online afspraak in met de methodespecialist.

Beoordelingsmateriaal Bekijk lesmateriaal

Daarom werk je met Na klar!

Helder en overzichtelijk

De structuur van de methode is helder en overzichtelijk. Na klar! heeft een duidelijke opbouw van deelopdrachten naar een eindopdracht. Elk hoofdstuk bevat extra trainers waarmee leerlingen aan een sterke basis bouwen. Met deze basis ontwikkelen ze het vertrouwen om direct te communiceren in het Duits. Kijk maar eens op: actueel.malmberg.nl

Eigentijdse thema’s; landeskunde, cultuur en literatuur

Met Na klar maak je een reis door steden als Berlijn, Hamburg, Zürich en Keulen. In de verschillende hoofdstukken komen eigentijdse en verrassende onderwerpen aan bod, zoals Mikrohäuser auf Berliner Dächern, dj Robin Schulz, de werking van een Flughafen en het vertalen van een songtekst. Zo wordt er steeds verbinding gemaakt met de leerlingen en hun leefwereld. De taal komt tot leven en leerlingen worden gemotiveerd de taal echt te gaan gebruiken en de volgende stap te zetten in hun taalontwikkeling.

Doet recht aan verschillen tussen de leerlingen

We nemen leerlingen serieus en bieden ze de mogelijkheid om veel te leren, met - waar nodig - extra ondersteuning. Bij elke vaardigheidsles zorgen we voor extra uitdaging zodat iedere leerling mee kan doen op zijn eigen niveau. Daarnaast oefenen de leerlingen met de adaptieve grammaticatrainer Versterk jezelf precies die onderwerpen waarin ze minder goed zijn. Daarnaast zijn alle niveaus van Na klar! optimaal op elkaar afgestemd, waardoor een leerling gemakkelijk kan overstappen naar een ander niveau.

Taalkrachtiger en zelfbewuster

Na klar geeft op een inspirerende manier inzicht in de taal en cultuur van ons buurland en  handelspartner. Dat maakt leerlingen niet alleen taalkrachtiger, maar het versterkt hun internationaal besef en vergroot hun zelfbewustzijn. Zo kunnen ze sterker in de wereld staan en het zelfvertrouwen ontwikkelen om helder en natuurlijk te communiceren in het Duits.

Optimale voorbereiding op het examen

Vanaf de bovenbouw eindigt ieder hoofdstuk met een les examentraining. Hierin oefenen de leerlingen met verschillende direct toepasbare strategieën. Het laatste leerjaar is modulair opgebouwd, om de ideale voorbereiding te geven op de schoolexamens en het centraal examen.

Nieuw voor schooljaar 2020-2021

  Meer weten over Na klar! ?

  Plan een online afspraak in met methodespecialist Pieter Knipping
  om samen door de methode te gaan.
  Kijk in zijn agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt.

  Afspraak inplannen

  Lesmateriaal

  Benieuwd hoe het lesmateriaal van Na klar! eruitziet? Blader dan door het lesmateriaal en bekijk de video over de online leeromgeving.

  Blended lesmethode: betaalbaar en altijd up-to-date


  Na klar! havo/vwo bovenbouw is een MAX-methode. MAX staat voor onze nieuwe blended lesmethodes die altijd up-to-date zijn. Met een MAX-methode mogen leerlingen hun boeken houden  en krijgen ze altijd toegang tot de online leeromgeving. Boek en online versterken elkaar. De verschillende keuzemogelijkheden maken blended leren betaalbaar voor iedere school.  Up-to-date lesmateriaal  Leerlingen mogen de boeken houden  Altijd boek en online  Betaalbaar  Prijzen

  Kies het pakket dat bij je school past

  Je kiest voor een afname van 2,4 of 6 jaar en betaalt één prijs per leerling per jaar. Je leerlingen ontvangen een boek en een leerlinglicentie voor de online leeromgeving.

  Prijzen boek + online

  Download het volledige prijsoverzicht

  Prijsoverzicht

  Zo werkt Na klar!  Wat is nieuw?


  De belangrijkste verbeteringen op een rij.

  Lees meer  Opbouw en structuur


  Na klar! heeft een heldere structuur.

  Lees meer  Differentiëren


  Na klar! doet recht aan verschillen tussen leerlingen.

  Lees meer  Blended werken


  Kies je zelf wat je op papier doet en wat digitaal.

  Lees meer  Toetsen


  Na klar! bevat een uitgebreid toetspakket.

  Lees meer  Examentraining


  Na klar! bereidt optimaal voor op het examen.

  Lees meer

  Docenten aan het woord

  "Wij hebben gekozen om met Na klar! havo/vwo bovenbouw MAX te gaan werken omdat het een duidelijke methode is met goede grammatica-uitleg en vocabulaire waar leerlingen daadwerkelijk wat mee kunnen."

  S.M.J. de Jonge

  Meer weten over Na klar! havo/vwo bovenbouw

  Beoordelingsmateriaal

  Vraag beoordelingsmateriaal aan en ontdek Na klar! bij jou in de klas.

  Beoordelingsmateriaal

  Ondersteuning bij Na klar!

  Heb je hulp nodig? Onze service-afdeling helpt je graag verder.

  Service

  Persoonlijk advies nodig?

  Neem contact op met Pieter Knipping of een van onze andere methodespecialisten.

  Contact