Search

Wat is nieuw?

Memo onderbouw

Nieuw voor schooljaar 2021-2022

Op basis van feedback van docenten en analyses over het gebruik van de online leeromgeving worden onze MAX-methodes regelmatig verbeterd. Ook actualiseren we het materiaal. Dit jaar passen we leerjaar 3 voor havo en vwo/gymnasium en TTO aan.

De belangrijkste veranderingen op een rij:

 • Met de delen 3 voor havo, vwo/gymnasium en TTO is de nieuwe onderbouw van Memo MAX straks helemaal compleet. Het lesmateriaal voor leerjaar 3 kent dezelfde opzet als de delen voor leerjaar 1 en 2.
 • De Intro’s bij de basisparagrafen zijn uitgebreid met een kort tekstje. Op die manier biedt de Intro meer aangrijpingspunten voor het ophalen van voorkennis en het opwerpen van een vraag of dilemma.
 • Met behulp van de Ontdekkingsplaten kunnen leerlingen zich oriënteren op het onderwerp. Anders dan in leerjaar 2 wordt in de plaat ook altijd een meningsvormende vraag of dilemma opgeworpen dat zich goed leent voor een onderwijsleergesprek. Met behulp van de kennis uit de plaats nemen zij een beargumenteerd standpunt. Deze vragen sluiten nauw aan bij de Intro in de basisparagraaf.

 • In leerjaar 3 zijn de leerteksten van de basisparagrafen iets langer dan in leerjaar 2. Zo is voldoende ruimte om recht te doen aan de veelomvattende geschiedenis van de 20ste eeuw. Bovendien vormt leerjaar 3 zo een meer vloeiende overgang naar de bovenbouw (waarin langere teksten gebruikelijk zijn).

  Download de releasenotes voor een overzicht of bekijk alvast de bladerboeken.

  Bestel je nieuwe boek en licentie in de webshop

  Je filtert eenvoudig op het juiste leerjaar en niveau. De nieuwe boeken zijn te herkennen aan het kenmerk 'Nieuw'. De docentlicentie bestel je ieder jaar opnieuw en heeft een looptijd van 1 juni 2021 tot 1 augustus 2022. Met MAX heb je vanaf het nieuwe schooljaar met één licentie toegang tot alle niveaus in de onder- en bovenbouw.

  Naar de webshop

  Meer weten?

  Wil je meer weten over de wijzigingen? Neem contact op met je Methodespecialist. We helpen je graag.