Search

Toetsing

Economisch bekeken vmbo bovenbouw

 

Toetsing


Eindtoetsen

In de online leeromgeving voor docenten kun je alle toetsen downloaden. Per hoofdstuk zijn er twee gelijkwaardige eindtoetsen ontwikkeld. Deze zijn beschikbaar in Word- en PDF-formaat. Bij elke toets is tevens een antwoordmodel en een toetsmatrijs gemaakt. Voor vmbo-b en vmbo-k worden ook digitale toetsen aangeboden (Quayn). Deze manier van toetsen sluit aan op het centraal examen.


Moduletoetsen

Naast de hoofdstuktoetsen zijn er voor de edities vmbo-k en vmbo-gt moduletoetsen beschikbaar. In deze toetsen worden meerdere hoofdstukken tegelijk bevraagd. Moduletoetsen kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor het schoolexamen. Ook moduletoetsen zijn in twee versies beschikbaar.


Paragraaftoetsen

Voor vmbo-b zijn tenslotte ook paragraaftoetsen ontwikkeld, voor elke paragraaf één. Het gaat om korte toetsen van vijf vragen. Je kunt met deze toetsen bijvoorbeeld aan het begin van een les testen of leerlingen de stof van de voorgaande les hebben begrepen.


Taxonomie

Bij het ontwikkelen van de toetsen is uitgegaan van de taxonomie van Bloom. Deze taxonomie kan eenvoudig worden omgezet naar andere taxonomieën zoals RTTI en OBIT. Een aparte markeringscategorie is toegevoegd voor Rekenen.