Search

Het examen

De wereld van vmbo bovenbouw

Voorbereiding op het examen

De wereld van biedt leerlingen diverse hulpmiddelen bij de voorbereiding op toetsen en het examen.

Examentrainer

Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een examentrainer met vragen in de stijl van het centraal examen.

Test jezelf en oefentoets

Met het onderdeel Test jezelf kan de leerling controleren in hoeverre hij de theorie en de begrippen onder de knie heeft en zichzelf verbeteren. Als de leerling fouten maakt, krijgt hij automatisch nieuwe vragen aangeboden. Zo krijgt elke leerling een training op maat. De leerling vindt de Test jezelf bij elke theorieparagraaf van de methode.

De oefentoets bestaat uit een set gesloten vragen per hoofdstuk en wordt gevuld met vragen uit de Test jezelfs die de leerling heeft gemaakt. Met de oefentoets kunnen leerlingen nagaan of ze de theorie van het hele hoofdstuk beheersen. Dat is handig bij de voorbereiding op de eindtoets.

Flitskaarten

Met de flitskaarten kunnen leerlingen de belangrijkste begrippen oefenen. De leerling ziet op een kaartje een begrip en bedenkt er zelf de betekenis bij. Daarna kan de leerling op de kaart klikken. Daardoor wordt de kaart omgedraaid en wordt de omschrijving van het begrip getoond.

Topografie

In leerjaar 4 wordt topografie uit de syllabus bij het examenprogramma aangeboden. Het betreft topografische items van Nederland, Duitsland, Spanje, Midden-Oosten, China en de VS.