Search

Rekenscan

Rekenblokken

Met behulp van de digitale Rekenscan wordt het rekenniveau van elke leerling bepaald. Zo wordt het niveau per leerling en per domein vastgesteld en kun je eenvoudig bepalen met welk blok en in welk domein je leerling moet beginnen.

Met Rekenblokken Rekenscan:

  • Bepaal je snel het rekenniveau per leerling, per domein en per niveau.
  • Zie je in een oogopslag of je leerlingen progressie maken.

De Rekenscan is een ideaal hulpmiddel om één of twee keer per jaar nauwkeurig en gedetailleerd te bepalen wat de stand van zaken is ten opzichte van het vereiste niveau 2F of 3F in de verschillende domeinen en subdomeinen. Welke onderdelen beheerst de leerling? Wat heeft enig onderhoud nodig en waar moet écht aan gewerkt worden? 

Hoeveel scans per niveau? 

Zowel voor 2F als 3F heb je vijf scans ter beschikking die je naar eigen inzicht kunt combineren: Zonder rekenmachine, Getallen, Verhoudingen, Meten & Meetkunde, Verbanden. Zo kun je per domein het niveau van je leerlingen bepalen (verticaal scannen). 

Wat draagt de Rekenscan bij aan overzicht? 

De antwoorden worden meteen nagekeken door Rekenblokken. Je ziet snel welke onderdelen je leerlingen beheersen en waar ze nog in moeten worden getraind. Door regelmatig de Rekenscan in te zetten kun je resultaten gaan vergelijken en vaststellen of leerlingen progressie hebben gemaakt. Zo hou je overzicht, maar vooral ook goed inzicht in het rekenniveau per leerling.

Zwakke(re) rekenaar 

Leerlingen die scoren onder 1F-niveau kun je een zelfstandig remediëringsprogramma aanbieden met Springstof. Je kent Springstof wellicht voorheen als ffRekenen van Steunpunt Taal & Rekenen. Zwakke rekenaars kunnen hiermee zelfstandig hun basisvaardigheden ruimschoots tot op ruim 1F ophalen.

Snel niveau-inzicht met Rekenblokken Quickscan 

Om snel een rekenniveau van een leerling in kaart te krijgen, kan met de quickscan een grove inschatting worden gemaakt. Binnen 1 lesuur af te nemen. Met dezelfde soort opgaven als in de Rekenscan, maar minder. De 'uitslag' geldt voor het hele niveau in plaats van per domein als bij een Rekenscan. Er zijn quickscans voor 2F en 3F.

Bestellen

Bestel je Rekenscan-licenties in de webshop.

Bestellen