Search

Nova natuurkunde

Lesmethode natuurkunde havo/vwo bovenbouw

Nova haalt het beste uit alle leerlingen. Het PTM-concept (praktijk-theorie-maatschappij) is op basis van ervaringen verder aangescherpt. Werk vanuit de praktijk, theorie of maatschappij: aan jou de keus. Een optimale voorbereiding op het eindexamen.

 • Uitdaging op eigen niveau
 • Benadrukt belang van natuurkunde
 • Gepersonaliseerd leren met MAX Online

Beoordelingsmateriaal

Daarom Nova

Uitdaging op eigen niveau

Nova speelt telkens in op de voorkennis van leerlingen. De olympiade- en eindexamenopgaven geven extra verdieping. En met de specifieke feedback kan iedere leerling zich verbeteren. Zo blijft Nova natuurkunde voor de hele klas uitdagend.

Benadrukt belang van natuurkunde

De stof is toegankelijk geschreven vanuit de de eigen interessewereld van leerlingen. Denk aan: smartphones, aardbevingen of buitenaards leven. Via het PTM-model ontdekt de leerling het maatschappelijk belang van natuurkunde.

Gepersonaliseerd leren met MAX Online

Geen leerling is hetzelfde. Met MAX Online speel je nog beter in op verschillen. De overzichtelijke dashboards geven inzicht in de voortgang van iedere leerling. Zo kun je snel bijsturen en aandacht geven aan de dingen die jij belangrijk vindt.

Nova voor de havo/vwo/gymnasium bovenbouw is één van de nieuwe generatie lesmethodes van Malmberg. Meer over MAX van Malmberg.

Meer over MAX

  Eugène Wijnhoven (uitgever Nova) geeft in twee minuten zijn visie op de onderwijsontwikkelingen en de nieuwe methode Nova Natuurkunde voor havo/vwo bovenbouw.

  Bekijk lesmateriaal

  Benieuwd hoe het lesmateriaal van Nova natuurkunde havo/vwo bovenbouw eruitziet? Komend najaar zijn de eerste bladerboeken beschikbaar. Of bekijk MAX Online.

  Prijzen

  Nova natuurkunde voor havo/vwo/gymnasium wordt aangeboden als MAX Methodelicentie. Met de MAX Methodelicentie beschik je elk jaar over nieuwe boeken en actueel digitaal materiaal voor een vaste prijs per leerling. Bovendien heb je ieder schooljaar opnieuw de keuze om met digitaal lesmateriaal én het boek of volledig digitaal te werken.

  MAX Online

  Prijs per leerling per schooljaar: €27,50

  MAX Online + boek

  Prijs per leerling per schooljaar: €30,-

  MAX Methodelicentie Bestelinformatie

  Meer weten over Nova natuurkunde bovenbouw?

  Beoordelingsmateriaal

  Vraag beoordelingsmateriaal aan en ontdek Nova bij jou in de klas.

  Beoordelingsmateriaal

  Ondersteuning bij Nova

  Heb je hulp nodig? Onze service-afdeling helpt je graag verder.

  Service

  Persoonlijk advies nodig?

  Neem contact op met Henri Smulders of een van onze andere methodespecialisten.

  Contact