Search

Vita

Methode mens & natuur onderbouw

Vita is dé methode voor het leergebied Mens & Natuur. De lessen inspireren leerlingen door de mix van theorie, practica en ICT. De methode is gebaseerd op de sterke methodes Biologie voor jou en Nova.

 • Goed voorbereid op leerjaar 3
 • Leerlingen werken zelfstandig
 • Makkelijk te organiseren

Nieuws

Curriculum.nu kan een grote impact hebben op het lesprogramma voor het leergebied Mens & Natuur. Afhankelijk daarvan ontwikkelen we nieuw materiaal. Je kunt met de boeken van Vita blijven werken. Het rijke online materiaal was veelal gemaakt in Flash. Dit wordt niet meer ondersteund en daarom bieden we het niet meer aan vanaf schooljaar 2020-2021. Er is een online alternatief in ontwikkeling.

Wil je meedenken of mee ontwikkelen aan een nieuwe methode voor het leergebied Mens & Natuur? Geef je dan op door een mail te sturen.

Ja, ik denk graag mee

Heb je inhoudelijke vragen over de methode of wil je materiaal bestellen? Neem dan contact op met de accountmanagers in jouw regio.

Contact

Bekijk lesmateriaal

Daarom Vita

Goed voorbereid op leerjaar 3

Vita vormt een goede voorbereiding op de vakken biologie en natuurkunde in klas 3. De volledige vakinhoud voor de onderbouw komt aan bod. De nadruk ligt op basiskennis en basisvaardigheden.

Leerlingen werken zelfstandig

Dankzij de heldere structuur werken leerlingen makkelijk zelfstandig, in groepjes of klassikaal. Ze maken opdrachten, doen onderzoek of bereiden de toets voor.

Makkelijk te organiseren

Je kunt de module aanpassen aan verschillende lessituaties. Dit doe je met de flexibele modulaire opzet, keuzeopdrachten en het online lesmateriaal. Met Vita geef je les zoals jij wilt.

  Meer weten over Vita?

  Neem dan contact op met Marjolein van der Moer of een van onze andere methodespecialisten.

  Contact

  Lesmateriaal en prijzen

  Benieuwd hoe het lesmateriaal van Vita eruitziet? Blader dan door het lesmateriaal. Of bekijk de prijsinformatie.

  Docenten aan het woord

  Meer weten over Vita?

  Persoonlijk advies nodig?

  Neem contact op met Marjolein van der Moer of een van onze andere methodespecialisten.

  Contact

  Ondersteuning bij Vita

  Heb je hulp nodig? Onze service-afdeling helpt je graag verder.

  Service