Search

Wat is nieuw?

Biologie en verzorging voor jou

Nieuw voor schooljaar 2021-2022

Op basis van feedback van docenten en analyses over het gebruik van de online leeromgeving worden onze MAX-methodes regelmatig verbeterd. Ook actualiseren we het materiaal. Dit jaar passen we leerjaar 1 voor de gehele onderbouw aan.

De belangrijkste veranderingen op een rij:

 • Theorie en opdrachten in twee leerwerkboeken (met invullijntjes) voor vmbo bk en vmb-kgt en twee leeropdrachtenboeken voor havo/vwo. Dat is handig, alles bij elkaar.

 • Geactualiseerd op basis van compleet vernieuwde BVJ en nieuwste inzichten verzorging. De beelden ogend moderner en er is meer diversiteit in het geselecteerde beeld.

 • De indeling van het thema is eenvoudiger geworden en bestaat uit basisstof, extra stof, onderzoek en afsluiting.

 • De basisstof sluit aan bij de tussendoelen van SLO. Deze tussendoelen zijn vertaald naar concrete leerdoelen die direct bij de lesstof staan.

 • Er is een leerlijn leren onderzoeken. Practica staan achteraan in het thema gegroepeerd bij elkaar en vallen samen met leren onderzoeken onder het kopje Onderzoek. Bij vmbo-BK editie staan ze nog wel tussen de opdrachten.

 • Leerlingen kunnen met de online diagnostische toets zichzelf overhoren.

 • Leerlingen leren meer samenhang zien aan de hand van meer contexten uit wetenschap, beroep of leefomgeving. Je vindt deze aan het einde van iedere basisstof en na alle basisstoffen.

 • De opdrachten die horen bij de basisstof zijn ingedeeld naar kennis (onthouden en begrijpen) en inzicht (toepassen en analyseren). Opdrachten zijn gekoppeld aan leerdoelen en taxonomie.

 • Met een duidelijk onderscheid in kennis en inzicht opdrachten kun je eenvoudiger differentiëren. Zo kan elke leerling op zijn eigen niveau uitdaging vinden.

  Download de releasenotes voor een overzicht of bekijk alvast de bladerboeken.

  Bestel je nieuwe boek en licentie in de webshop

  Je filtert eenvoudig op het juiste leerjaar en niveau. De nieuwe boeken zijn te herkennen aan het kenmerk 'Nieuw'. De docentlicentie bestel je ieder jaar opnieuw en heeft een looptijd van 1 juni 2021 tot 1 augustus 2022.

  Naar de webshop

  Meer weten?

  Wil je meer weten over de wijzigingen? Neem contact op met je Methodespecialist. We helpen je graag.