Search

Biologie en verzorging voor jou

Differentiatie


De opdrachten zijn ingedeeld op het niveau van onthouden, begrijpen, toepassen en analyseren. Met een duidelijk onderscheid in kennis en inzicht opdrachten kun je eenvoudiger differentiëren. Met de plus opdrachten en de extra stof kun je nieuwsgierige en snelle leerlingen verder uitdagen. Zo kan elke leerling op zijn eigen niveau uitdaging vinden.


Online differentiëren

Met Biologie en verzorging voor jou kun je op verschillende manieren differentiëren in de klas. Via de online leeromgeving hebben leerlingen toegang tot alle niveaus en leerjaren van de onderbouw. Dat maakt het mogelijk om individuele leerlingen of groepen op een hoger of lager niveau te laten werken. Zo kun je bijvoorbeeld een goede leerling in een vmbo-t/havo-klas de lesstof en opdrachten op havo/vwo-niveau aanbieden.


Een filmpje zegt vaak meer dan 1000 woorden

Op www.biologiefilmpjes.nl vind je een overzicht van open source-filmpjes die goed aansluiten bij het lesmateriaal. De filmpjes zijn gekoppeld aan de BVJ-thema’s, zodat je snel kunt zien welk materiaal past bij het thema dat je behandelt.