Search

Haal meer uit je vak met de MAX methode

De MAX methode is een complete leeroplossing die jou maximaal ondersteunt in je dagelijkse lespraktijk. MAX is de ideale mix van boek en digitaal. De online leeromgeving biedt unieke mogelijkheden voor verwerking en verrijking van de leerstof, leren op maat en zelfstandig oefenen. Zo halen je leerlingen het maximale uit het vak én uit zichzelf!


De ideale mix

van boek en digitaal

De MAX methode is een flexibele leeroplossing waarbij het boek en de online leeromgeving elkaar optimaal versterken. Jij hebt de regie en bepaalt hoe en welke onderdelen van de methode je in wilt zetten op een manier die het beste bij jouen je leerlingen past.


Een boek om

in te schrijven

Elk schooljaar ontvangt de leerling nieuwe boeken. Het boek en de online leeromgeving sluiten optimaal op elkaar aan, waarbij jij kunt bepalen welke onderdelen van de methode je op welke manier en waar in het leerproces inzet. Bovendien mag de leerling het boek houden, zodat hij of zij er naar hartenlust in kan schrijven.


Leren op

je eigen niveau

De MAX methode maakt het makkelijk om in te spelen op de niveau- en tempoverschillen binnen je klas. Leerlingen verwerken de leerstof digitaal en oefenen op verschillende momenten in het leerproces. Daarnaast krijgen ze via de adaptieve trainer de leerstof aangeboden die ze op dat moment nodig hebben. Juist doordat de leerlingen zelfstandig oefenen, krijg jij meer tijd om ze individueel te ondersteunen.


Inzicht in voortgang

klas en leerling

Met het overzichtelijke docentendashboard heb je direct inzicht in welke leerling extra aandacht nodig heeft en op welk lesonderdeel hij of zij vastloopt. Zie je dat de hele klas goed meekomt, dan kun je kiezen voor extra verdieping of juist lesstof overslaan. Daarnaast ben je minder tijd kwijt aan nakijkwerk; de digitale leeromgeving doet dit automatisch voor je. En leerlingen kunnen ook zelf de antwoorden controleren.


Trainingen en

Workshops

Onze specialisten helpen je om méér uit jouw MAX methode te halen. We komen graag langs om samen met docenten, sectieleiders leermiddelen- en ICT coördinatoren te kijken wat onze MAX methodes voor jullie kunnen betekenen. Of het nu gaat om methodestarttrainingen of ondersteuning bij het optimaal inzetten van (digitale) middelen bij het geven van onderwijs op maat. We zijn volledig toegespitst op de specifieke wensen en visie op onderwijs van jou en jouw school.


Persoonlijke

ondersteuning

Bij Malmberg staan we altijd open voor jouw vragen en feedback op onze producten en dienstverlening. Onze medewerkers nemen graag de tijd voor je. Als je wilt, komen we naar je school voor een persoonlijk advies of een presentatie over MAX. We laten graag zien wat de mogelijkheden en voordelen zijn voor jouw school.

Bij Malmberg staan we altijd open voor jouw vragen en feedback op onze producten en dienstverlening. Onze medewerkers nemen graag de tijd voor j

Veelgestelde vragen MAX methode

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over de MAX methodes. Staat je vraag er niet bij of wil je meer weten over onze MAX methodes? Neem dan contact met ons op.

Wat is de MAX-methode?

De MAX methode is een complete leeroplossing die jou voor een jaarbedrag per leerling maximaal ondersteunt in je dagelijkse lespraktijk. MAX is de ideale mix van boek en digitaal, waarbij de online leeromgeving ontwikkeld is op basis van onze nieuwste inzichten op het gebied van gepersonaliseerd en adaptief leren. De leerlingen kunnen online op hun eigen niveau en tempo de leerstof verwerken en zelfstandig oefenen.

Wat zijn de voordelen van de MAX-methode?

  • Blended leeroplossing (boek + online) voor een prijs per leerling per jaar 
  • De ideale mix van boek en digitaal
  • Gepersonaliseerd leren met digitale opdrachten en een adaptieve trainer
  • Jaarlijks voor alle leerlingen een nieuw, eigen boek waarin ze mogen schrijven
  • Altijd up-to-date leerstof met de laatste inzichten en verbeteringen

Kan ik altijd werken met de meest actuele materialen?

Ja, in de online leeromgeving beschik je altijd over up-to-date leerstof met de laatste inzichten en verbeteringen die wij via learning analytics en feedback van docenten krijgen. Alle boeken van een MAX methode gaan één schooljaar mee. Er komt een einde aan het innemen van boeken aan het einde van een schooljaar. Dat maakt het mogelijk om vaker een nieuwe release (= een bijgewerkte versie) uit te brengen. Een nieuwe release voor de boeken gaat Malmberg elke twee jaar uitbrengen.

Mag de leerling de boeken aan het eind van het schooljaar zelf houden?

Ja, jaarlijks ontvangen de leerlingen een eigen boek dat ze mogen houden en waarin ze mogen  schrijven om aantekeningen in te maken. Boeken blijven na een schooljaar dus bij de leerling. Dat betekent dat de school óf de schoolboekhandel geen zorgen meer heeft over de inname van boeken.

Kan ik tijdens mijn huidige contract switchen tussen boek en online en volledig online?

De MAX methode biedt je de ruimte om eenvoudig te switchen tussen boek en online en volledig online, of andersom. Als school kies je per schooljaar welk lesmateriaal het beste past bij jouw school of een bepaald vak.

Kan ik ook binnen mijn huidige contract met de schoolboekhandel overstappen naar een MAX-methode?

Neem contact op met jouw Malmberg accountmanager of je leverancier voor leermiddelen om de mogelijkheden te bespreken.

Mijn leverancier van leermiddelen hanteert een andere prijs voor de MAX-methode dan de prijzen die Malmberg vermeldt. Hoe kan dit?

De genoemde prijzen in onze catalogus zijn verkoopadviesprijzen. Dat is de prijs die Malmberg aanbeveelt. Je leverancier van leermiddelen kan zelf bepalen of de adviesprijs wordt gehandhaafd. Je school maakt afspraken over de prijs van leermiddelen met de leverancier van leermiddelen op jouw school. 

Waar kan ik mijn docentlicentie bestellen?

Bestel hier je docentlicentie. De prijzen van de docentenlicenties vind je in onze catalogus.

Voor welke vakken is een MAX methode beschikbaar en wat zijn de prijzen?

Bekijk hier een overzicht van de beschikbare MAX-methodes, inclusief prijzen. Gebruikersexemplaren voor de docent en docentlicenties zijn niet in de prijs inbegrepen en dienen los te worden besteld. De genoemde prijzen zijn verkoopadviesprijzen

Hoe kan ik een MAX-methode bestellen?

Neem contact op met jouw Malmberg accountmanager of je leverancier van leermiddelen.

Wat is de looptijd van een MAX methode?

Het is een 1-jarige licentie die voor meerdere jaren aangeschaft  kan worden. Op alle genoemde MAX-methodes in de catalogus zijn de specifieke MAX methodelicentie voorwaarden van toepassing. 

Welke materialen krijgen mijn leerlingen tot hun beschikking?

MAX boek+online bevat het boek/de boeken en een leerlinglicentie voor de volledige online leeromgeving. Bij MAX volledig online ontvangen je leerlingen alleen de licentie voor de volledige online leeromgeving voor leerlingen. 

Welke materialen krijg ik, als docent, tot mijn beschikking?

Als je kiest voor een Max-methode beschik je altijd over ondersteunend docentenmateriaal in de digitale omgeving, zoals een handleiding en toetsen.

Wat biedt de docentlicentie mij als docent?

Via het dashboard en de rapportages heb je direct inzicht in de leerprocessen en leerresultaten van je leerlingen in de klas. je ziet precies hoe je klas en individuele leerlingen er voor staan. Je ziet welke oefeningen gemaakt zijn, welke vragen goed gemaakt worden en welke niet. Je kunt doorklikken tot de vraag van de desbetreffende leerling. De dashboardfunctionaliteiten zijn per leerling, per klas en per hoofdstuk. Tevens bevat de docentlicentie printbare eindtoetsen, de docenthandleiding en antwoorden en theorie (tekst, bronnen, begrippen, beeldmateriaal). Bovendien is er extra ondersteunend lesmateriaal beschikbaar voor bij je lessen.

Wat is niet inbegrepen bij de MAX-methode?

De MAX-methode bevat alleen het leerlingenmateriaal. De docentlicentie is als los product te bestellen.

Kan ik aangeven wat ik wel en niet nodig heb van de aangeboden producten?

Door te kiezen voor MAX boek + online , of MAX volledig online ontvang je automatisch alleen de producten die je nodig hebt.

Voor mijn vak/methode is nog géén MAX-methode beschikbaar, maar ik heb hierin wel interesse. Wat nu?

Neem contact op met jouw Malmberg accountmanager om de mogelijkheden te bespreken.

Toon alle gestelde vragen