Search

Checklist bij het kiezen van een nieuwe methode

Alsjeblieft, een handige checklist!

Bij het kiezen van een nieuwe lesmethode ga je ongetwijfeld zorgvuldig te werk. Natuurlijk heb je als docent de meeste invloed op het verloop en resultaat van je lessen. De lesmethode is hierbij voor veel docenten een belangrijk instrument. Genoeg redenen dus om bij het kiezen van een nieuwe lesmethode gestructureerd te werk te gaan. Vergelijk verschillende methodes met deze checklist en kom tot een weloverwogen keuze.

Veel succes!

Download de checklist

Maak ook gebruik van de Keuzehulp

Ben je benieuwd welke stappen je moet ondernemen bij het kiezen van een nieuwe lesmethode? Bekijk dan ook eens onze Keuzehulp. Dit digitale pakket download je eenvoudig. Maak gebruik van de volgende hulpmiddelen:

✓ Routeplanner
Het visuele stappenplan laat je precies zien waar je bent in het keuzeproces. Hang de plaat op een centrale plek op, bijvoorbeeld in de lerarenkamer. Gebruik hiervoor de printvriendelijke versie die ook in Keuzehulp zit.

✓ Evaluatie checklist
Voordat het oriënteren echt begint, is het belangrijk om je huidige lesmethode te evalueren. Met de checklist breng je eenvoudig in kaart hoe de huidige methode scoort.

✓ Criteria nieuwe lesmethode
Maak gebruik van deze handige werkvorm om samen de belangrijkste criteria voor jullie nieuwe lesmethode te bepalen.