Test jezelf als formatieve toets

Wist je dat leerlingen de Test Jezelf* meerdere keren kunnen maken? Het is ook mogelijk om de resultaten van de leerling op elk leerdoel in te zien. Klik hiervoor op het bolletje in het dashboard van Test jezelf.

Zo zet je Test jezelf in als formatieve toets

De Test jezelf kun je prima inzetten als formatieve toets. Je ziet als docent de Test jezelf door in je profiel de leerlingweergave aan te klikken. Een Test jezelf bevat gesloten vragen gericht op het onthouden, begrijpen of toepassen van kennis en vaardigheden. Leerlingen zien na het maken van de Test jezelf precies welke leerdoelen ze wel of nog niet voldoende beheersen. Het aantal vragen past zich aan aan het niveau van de leerling en kan dus verschillen tussen leerlingen. De oefentoetsen worden gegenereerd op basis van de gemaakte Test jezelfs. De Test jezelf geeft meer zekerheid aan de leerling en zorgt voor efficiënter leren omdat je precies weet welke basiskennis je wel en niet beheerst.

* Bij de methode Humboldt zijn nog geen Test Jezelfs. Deze worden in het schooljaar 2021-2022 per leerjaar en niveau gefaseerd gepubliceerd in de online leeromgeving. Een oefentoets vind je nu nog in het docentenmateriaal.