Search

QGIS-training voor aardrijkskundedocenten


Steeds meer bedrijven, overheden en opleidingen maken gebruik van Geografische Informatie Systemen (GIS). Om leerlingen kennis te laten maken met GIS, heeft Malmberg een aantal GIS-lessen voor het voortgezet onderwijs ontwikkeld. Voor docenten die zich in GIS willen bekwamen, organiseert Malmberg een training op 4 februari 2019 in Utrecht.

De GIS-lessen van Malmberg zijn ontwikkeld voor QGIS, een Nederlandstalig GIS-pakket dat je gratis kunt downloaden en gebruiken. Je kunt deze lessen gebruiken om invulling te geven aan domein A van het vernieuwde examenprogramma havo en vwo. Daarin staat beschreven dat leerlingen verschillende typen Geo-ICT applicaties, zoals GIS, als informatiebron kunnen benutten. Maar de lessen zijn ook prima te gebruiken in de onderbouw, vooral om kaartvaardigheden te oefenen.


QGIS-training voor aardrijkskundedocenten
Speciaal voor docenten die QGIS willen gebruiken in de aardrijkskundeles, biedt Malmberg in samenwerking met Willem Korevaar een QGIS-training aan. Graag nodigen we je uit voor de training op 4 februari in Utrecht. De kosten voor deelname aan de training zijn € 55,-. Werk je met een Malmberg methode, dan ontvang je € 17,50 korting.
Aanmelden

Praktische informatie
De training bestaat uit verschillende onderdelen. Om 13:00 uur start een introductie voor docenten die nog niet eerder met QGIS hebben kennisgemaakt. Docenten die al eerder een training hebben gevolgd, kunnen om 14:00 uur aansluiten. Onder begeleiding van Willem Korevaar kan iedereen op zijn of haar eigen niveau aan de slag. Na afloop van de training kun je de QGIS-lessen van Malmberg in je eigen onderwijs inzetten.


Tijdens de training maak je gebruik van QGIS op je eigen laptop. Het is de bedoeling dat je van tevoren zelf de software downloadt en installeert op je laptop. Mocht je problemen ervaren bij de installatie van de software, dan kun je contact met ons opnemen.

Programma
12.45u Inloop met koffie en thee
13.00u Deel 1: Introductie QGIS (beginners)
15.00u Deel 2: Training QGIS op je eigen niveau
15.15u Pauze
15.30u Deel 3: Training QGIS op je eigen niveau
16.45u Afsluiting en evaluatie
17.00u Borrel

Locatie
Seats to Meet CS Utrecht
Moreelsepark 65
Utrecht       
Aanmelden