Search

Nieuw in de online leeromgeving: Direct feedback geven aan een leerling!


Tijdens het nakijken van de opdrachten in de online leeromgeving merk je soms dat je leerling een duwtje in de goede richting nodig heeft. Of de leerling heeft de opdracht juist goed gemaakt en je wilt hem daar een compliment voor geven. Tot voor kort kon je een opdracht alleen goed of fout rekenen. Een opmerking, korte uitleg of feedback op de gemaakte opdracht gaf je dan buiten de omgeving om. We kregen veel vragen van docenten om een functionaliteit te ontwikkelen waarmee ook direct feedback in de online leeromgeving kan worden gegeven. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Vanaf nu kan je direct feedback geven met de feedbackknop bij de opdrachten!


Wat zijn de voordelen?

  • Je kan je leerlingen op elk moment motiveren en bijsturen
  • Je komt snel in contact met een individuele leerling
  • Positieve feedback motiveert je leerling


Hoe werkt het?

Als docent kan je nu bij elke opdracht feedback sturen naar de leerling. Je doet dit tijdens het nakijken of bekijken van de opdrachten. Ga hiervoor naar het resultatenoverzicht van je klas en klik op de opdracht van één van je leerlingen.


Onder de opdracht klik je op Feedback docent. Er verschijnt een invoerveld waar je het bericht aan de leerling kan typen (maximaal 100 karakters). Door op het vliegtuigje te klikken verzend je de feedback direct aan de leerling.

Zodra de leerling inlogt ziet hij een blauw berichtenwolkje in het paragraafoverzicht en bij de betreffende opdracht staan. Zo kan hij je opmerking direct bekijken.


Meer weten over de werking van de nieuwe feedbackmogelijkheid? Lees het hele artikel in onze kennisbank.

Naar het artikel