NIBI-conferentie

De 36ste NIBI-conferentie met als thema Geef het door is een ode aan het leven, dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Vier dit mee in de meer dan 50 workshops en lezingen of bezoek de informatiemarkt waar ook Malmberg met de methodes Biologie voor jou en Biologie en Verzorging voor jou aanwezig is. Schrijf je in voor de workshop van SKSpraat en Malmberg over hoe je het onderwerp Voortplanting in een veilige omgeving kunt geven.

Meer informatie


Workshop SKSpraat en Malmberg

Consent, gender, seksualiteit, porno en sexting; het hoofdstuk voortplanting in de biologieles bestaat al lang niet meer alleen uit geslachtsdelen, soa’s en zwangerschap (voorkomen). Op televisie en social media wordt er steeds meer gesproken over seksuele contacten veiliger maken voor iedereen. Maar zorg je in de klas voor een open en veilige sfeer? Je hebt tenslotte te maken met verschillende achtergronden, meningen en kennis. Niet alleen van de leerlingen, maar ook die van jezelf. Hoe ga je om met die nieuwe onderwerpen terwijl je zelf niet alles ervan weet of hier een andere mening over hebt? Welke keuzes maken de methodemakers en welke keuzes maak jij zelf over alles rond seksualiteit? 

Sari van SKSPRAAT las mee tijdens het schrijven van Biologie voor jou, is bovendien zelf docent en begeleidt deze workshop. SKSPRAAT staat middenin de actualiteit als het gaat over alle vormen van seksualiteit, relaties en intimiteit. Sari zal een voorbeeld geven van hoe je een veilige en open sfeer in de klas kan creëren. Verder bespreken we samen onze eigen achtergrond, manieren om alle nieuwe onderwerpen te bespreken en keuzes die je hierin kan maken. Er is genoeg ruimte om eigen ervaringen te delen en vragen te stellen. Stefan Martherus is Methode-ontwikkelaar bij Malmberg en kan meer vertellen over de keuzes die er in methodes gemaakt worden.