Search

Nederlandse Biologie voor jou uitgegeven in Japan!


We hebben leuk nieuws te melden; onze methode Biologie voor jou is uitgegeven in Japan! Men wil in Japan aan de hand van Biologie voor jou de jeugd beter voorlichten inzake seksueel verkeer en zo de druk op bestedingen aan gezondheidszorg verlagen.


Het aantal hiv- en syfilis-besmettingen onder jongeren in Japan vertoont al jaren een sterk opgaande lijn. Ruim 40% van de nationale overheidsuitgaven gaat naar gezondheidszorg. Door toevoeging van dit onderwerp aan het curriculum wil men aan de hand van Biologie voor jou de jeugd beter voorlichten inzake seksueel verkeer en zo de druk op bestedingen aan gezondheidszorg verlagen. Al in september 2017 maakte Professor Ryoichi Matsuda van de universiteit van Tokio gewag van de Nederlandse lesmethode in de krant Asahi Simbun, waarin hij ervoor pleitte de aanpak van Biologie voor jou verplicht te stellen voor het curriculum in Japan. Zo’n 3000 leerlingen starten vanaf komend jaar met het nieuwe boek. Dit kan oplopen tot een miljoen leerlingen of meer.


Via zijn rol in de internationale biologieolympiade heeft Matsuda kennisgemaakt met Biologie voor jou. Wat hem vooral aanspreekt is de wijze waarop ‘human biology’ in de Nederlandse methode wordt behandeld,” aldus Eugène Wijnhoven, Portfoliomanager bij Malmberg.


Hakusuisha Publishing, de Japanse uitgever, heeft zelf de beelden bij de methode verzorgd om beter aan te sluiten op de lokale situatie. Zoals je kunt zien aan het omslag en binnenwerk verschilt de Japanse smaak flink van de Nederlandse. Ook zijn de pagina’s in de Japanse editie veel meer gevuld dan in de Nederlandse.