Search

Na klar! onderbouw en h/v bovenbouw MAX worden vernieuwd!


Na klar! onderbouw en havo/vwo bovenbouw zijn MAX-methodes. MAX staat o.a. voor een lesmethode die altijd up-to-date is. Om ervoor te zorgen dat je in het nieuwe schooljaar gebruik kunt maken van ├ęcht actueel lesmateriaal werken we tot medio mei nog aan het verbeteren en actualiseren van de methode. Het lesmateriaal voor schooljaar 2019-2020 ziet er dus wat anders uit dan het huidige materiaal.
Je kunt rekenen op de volgende verbeteringen:


Onderbouw

  • Er zijn Goethe-opdrachten toegevoegd aan de leerlijn. Als leerlingen deze opdrachten doorlopen, bereiden ze zich goed voor op het Goethe-examen.
  • De lesstof is geactualiseerd waar relevant.
  • Er is een totaaloverzicht gemaakt van de grammatica-leerlijn in de onderbouw. Daarin is heel duidelijk aangegeven welke grammatica voor het eerst aan bod komt en wanneer er sprake is van herhaling. Je kunt zo zelf gemakkelijker keuzes maken als dat nodig is. Het totaaloverzicht wordt toegevoegd aan het docentenmateriaal en in de boeken is het zichtbaar in de inhoudsopgave en bij de leerdoelen van een les.
  • Daarnaast zijn fouten en onduidelijkheden verbeterd.

Bovenbouw havo/vwo

  • Er zijn Goethe-opdrachten toegevoegd aan de leerlijn. Als leerlingen deze opdrachten doorlopen, bereiden ze zich goed voor op het Goethe-examen.
  • Er worden extra grammatica-werkbladen toegevoegd aan het docentenmateriaal.
  • De lesstof is geactualiseerd waar relevant.
  • Daarnaast worden fouten en onduidelijkheden verbeterd.

Wat betekent dit voor jou en je leerlingen?
Begin juni verschijnt het nieuwe boek en is de nieuwe content beschikbaar in de online leeromgeving. Leerlingen zullen dit nieuwe boek en de licentie met de nieuwe content ontvangen als de lesmaterialen op de boekenlijst zijn gezet. Docenten kunnen de vernieuwde boeken en de docentlicentie voor het nieuwe jaar vanaf begin juni bestellen in de webshop. We zullen je hierover tijdig informeren. Daarnaast zorgen we voor een document waarin we de veranderingen toelichten. Wil je meer weten over de vernieuwing van Na klar! MAX en wat de veranderingen voor je lesvoorbereiding betekenen? Neem dan contact op met Corinne Nederlof (portfoliomanager) of je accountmanager.