Search

Memo onderbouw MAX wordt vernieuwd!


Memo onderbouw is een MAX-methode. MAX staat o.a. voor een lesmethode die altijd up-to-date is. Om ervoor te zorgen dat je in het nieuwe schooljaar gebruik kunt maken van écht actueel lesmateriaal werken we tot medio mei nog aan het verbeteren en actualiseren van de methode. Het lesmateriaal voor schooljaar 2019-2020 ziet er dus wat anders uit dan het huidige materiaal.
Je kunt rekenen op de volgende verbeteringen:

  • Nieuwe pakketsamenstelling: van handboek/werkboek naar leerwerkboek (vmbo) en leeropdrachtenboek (havo/vwo).
  • Om de rugzak van de leerling niet te zwaar te maken zijn de boeken gesplitst in twee delen (A en B) per leerjaar.
  • Het aantal basisparagrafen is teruggebracht van vijf naar vier per hoofdstuk. Dat geeft je als docent meer ruimte voor eigen accenten.
  • De leerstofordening voor het vmbo is aangepast. De twee bestaande hoofdstukken over de middeleeuwen zijn samengevoegd tot één hoofdstuk. Het eerste leerjaar van het vmbo wordt afgesloten met de Franse Revolutie.
  • De vwo-editie is verzwaard ten opzichte van de havo/vwo-editie. Ook is het verschil tussen havo/vwo en vmbo vergroot.

Bekijk alvast het proefhoofdstuk.


Wat betekent dit voor jou en je leerlingen?
Begin juni verschijnen de nieuwe boeken en is de nieuwe content beschikbaar in de online leeromgeving. Leerlingen zullen dit nieuwe boek en de licentie met de nieuwe content ontvangen als de lesmaterialen op de boekenlijst zijn gezet. Docenten kunnen de vernieuwde boeken en de docentlicentie voor het nieuwe jaar vanaf begin juni bestellen in de webshop. We zullen je hierover tijdig informeren. Daarnaast zorgen we voor een document waarin we de veranderingen toelichten. Wil je meer weten over de vernieuwing van Memo onderbouw MAX en wat de veranderingen voor je lesvoorbereiding betekenen? Neem dan contact op met Falco Zwinkels (portfoliomanager) of je accountmanager.