Gerealiseerd online leeromgeving herfst update 2020

Welke wensen hebben we gerealiseerd?

Lees in de herfst update 2020 welke wensen jullie de afgelopen maanden hebben doorgeven voor de MAX- online leeromgeving en die we hebben gerealiseerd!

Nieuwe functionaliteiten online leeromgeving:

  • Leerlingen kunnen de Test jezelf opnieuw maken

  • Resetten per opdracht

  • Digitaal toetsen via Quayn

  • Feedback geven bij opdrachten leerling 

  • Nieuwe navigatie en vormgeving

  • Lesstof arrangeren in Magister.me

  • Verruiming licenties bovenbouw

  • Bladerboeken beschikbaar

  • Leerlingweergave (Ik wil zien wat een leerling ziet)

  • Klascode – snel efficiënt de leerlingen in je klas

Leerlingen kunnen de Test jezelf opnieuw maken

Beheerst de leerling nog niet alle leerdoelen voldoende? Dan kan hij de Test jezelf nog een keer maken.

Resetten per opdracht

Het resetten per opdracht stond al enige tijd met stip op 1 op de wensenlijst. Eén of meerdere opdrachten tegelijk van één of meerdere leerlingen tegelijk kun je nu resetten.

Digitaal toetsen via Quayn

Je kunt digitaal de eindtoetsen afnemen via de Quayn applicatie. Je kunt dan ook de toetsen eenvoudig aanpassen.

Feedback geven bij opdrachten leerling

Tijdens het nakijken van de opdrachten merk je soms dat je leerling een duwtje in de goede richting nodig heeft. Of de leerling heeft de opdracht juist goed gemaakt en je wil hem dit even laten weten. Vanaf nu kan je dit eenvoudig doen met de feedbackknop bij de opdrachten.

Nieuwe navigatie

In de nieuwe navigatie zie je sneller waar je bent gebleven. Ook is in het overzicht direct te zien waar een opdracht over gaat. Met de nieuwe navigatie maakt het daarnaast niet meer uit op welk apparaat je werkt. Op pc, tablet en telefoon kun je alles makkelijk vinden en heb je steeds goed overzicht.

Lesstof arrangeren in Magister.me

De rijke lesstof uit de methode zo arrangeren dat het voor jouw leerlingen de meeste betekenis krijgt. Of op de juiste plaats in de didactische leerlijn van je methode opdrachten toevoegen om leerlingen uit te dagen zelf producten te maken en na feedback met trots in te leveren. Met MAX en Magister.me wordt maatwerk wel heel makkelijk! Lees meer

Verruiming licenties bovenbouw

Vanwege de vele verzoeken zijn we dit schooljaar een pilot gestart met de verruiming van licenties. Leerlingen en docenten in vmbo-bovenbouw hebben nu ook toegang tot havo/vwo-bovenbouw en andersom. Deze verruiming van de toegang geldt alleen voor de MAX-methodes. Voor de MAX-methodes streven we naar een situatie waarbij je binnen de online leeromgeving toegang hebt tot al je lesmateriaal. Dat gaat voor schooljaar 2021-2022 in voor zowel onder- als bovenbouw.

Bladerboeken beschikbaar

Verschillende docenten misten een pdf van de boeken in onze online omgeving. Daarom hebben we in de online omgeving voor zowel docenten als leerlingen de tab Mijn Boeken toegevoegd. Daar vind je een overzicht van alle theorieboeken die bij deze methode horen.

Leerlingweergave (Ik wil zien wat een leerling ziet)

In de docentenomgeving ziet het lesmateriaal er soms net iets anders uit dan in de omgeving van de leerling. Wanneer je zelf of samen met de klas opdrachten wilt maken, kun je switchen naar de leerlingweergave.

Klascode

Het zelf toevoegen van leerlingen aan een klas kost tijd. Daarom is het mogelijk voor leerlingen om zichzelf toe te voegen via een klascode.