Search

Dooroefenen en remediëren met de online trainers


De talenmethodes van Malmberg bevatten verschillende mogelijkheden om woordenschat en grammatica te oefenen, in te slijpen en beter te begrijpen. In de online omgeving vind je bijvoorbeeld de extra Woordtrainers en Versterk Jezelf. Leerlingen kunnen hier extra mee oefenen wanneer dat nodig is.

Woordtrainers
De woordtrainers zijn zo ingericht dat elk woord altijd op meerdere manieren in de ‘stapel’ voorkomt: soms wordt de betekenis of de vertaling gevraagd (in een contextzin), soms is de vraagvorm een dictee, of wordt de juiste uitspraak geoefend. De vraagvorm is altijd onverwacht en een leerling moet altijd zelf het antwoord opschrijven en controleren. Van elk woord kan de uitspraak worden beluisterd, en ook van de betekenis of de vertaling.

Versterk Jezelf
De online trainer biedt leerlingen oefeningen en theorie over specifieke grammaticaonderwerpen op maat. De leerling kan oefenen met grammatica-onderwerpen, of je kunt de leerling naar specifieke onderdelen verwijzen om op niveau te oefenen. Via het dashboard zie je wat de resultaten zijn. Bekijk Versterk Jezelf of probeer het eens uit met je leerlingen.