Digitaal toetsen met Quayn

Digitaal toetsen, hoe werkt dat?

Gelukkig kunnen de meeste toetsen weer worden afgenomen op school. Met digitaal toetsen bespaar je onder andere een hoop tijd. Maar hoe werkt het online toetsen via Quayn en wat levert het je op?

Wat zijn de voordelen van Quayn?

  • Je hebt minder nakijkwerk; het nakijken van de open vragen is efficiënt.

  • Voor (bijna) alle Malmbergmethodes zijn methodetoetsen beschikbaar.

  • Door de koppeling met Magister, Magister.me en It’s Learning kan iedereen zonder een apart wachtwoord doorklikken naar Quayn. De koppeling met SOM staat voor het najaar op de agenda.

  • Je kunt vragen delen met collega’s en andere organisaties.

  • Desgewenst kan je zelf eenvoudig vragen maken met veel verschillende interacties (25 itemtypes).

Nieuw: Quayntoetsen staan voor je klaar

Voor veel methodes waren de eindtoetsen al in het docentenmateriaal in een Quayn variant beschikbaar. Tot nog toe moest je de toetsen zelf uploaden in Quayn. Inmiddels hebben we dit werk voor je uit handen genomen. De toetsen kan je nu direct in Quayn-omgeving vinden en gebruiken.

Hoe kom ik bij de digitale toetsen?

In je Quayn-omgeving zie je bij ‘Externe projecten’ een map ‘Malmberg methode toetsen’. De eerste keer dat je hierop klikt, vraagt het programma om een code. Deze code vind je in het docentenmateriaal in de docentlicentie van je methode. Na het invoeren van de code beschik je direct over de Malmberg methode toetsen. Voor meer informatie of vragen over Quayn kun je terecht op www.quayn.nl of bel 0594-501660.

Hoe werkt het?

Onlangs heeft Jolien Vennink, trainster bij De Rode planeet, een webinar gegeven over de mogelijkheden van Quayn. Ze gaat hierin onder andere in op het klaarzetten, afnemen en nakijken van de toetsen. Daarnaast geeft ze ook een aantal handige tips!

Webinar terugkijken