Search

Methodes stoppen per zomer 2020, stap nu over

Binnenkort werkt de online leeromgeving van een aantal oudere methodes niet meer. De online leeromgeving maakt gebruik van Flash-technologie. Flash wordt eind 2020 wereldwijd stopgezet door Adobe, de leverancier van Flash. De meeste browsers ontmoedigen nu al het gebruik ervan. Mogelijk stoppen ze al eerder. Hier hebben wij geen invloed op. Omdat wij de kwaliteit niet meer kunnen garanderen stoppen wij met het uitleveren en ondersteunen van de online leeromgeving. We raden aan om nu over te stappen naar onze MAX-methodes. Bijkomend voordeel is dat de methode eigentijds en up-to-date is en dat de leerlingen het boek behouden en erin mogen schrijven.

Heb je eigen materiaal geplaatst in het platform? Download dit vóór de zomervakantie! Je leest hier hoe je dit doet.

Welke methodes gaan stoppen en wat is de opvolger?

Inmiddels is er gelukkig voor de verouderde methodes een alternatief. De nieuwe edities zijn eigentijds en actueel, zowel qua inhoud als de online leeromgeving. Hieronder vind je een overzicht van de methodes die we vanaf zomer 2020 niet meer ondersteunen en welke methodes de opvolgers zijn. Docenten kunnen voor hun vak eenvoudig beoordelingsexemplaren bestellen via de methodepagina vermeld in het overzicht.

Download het overzicht

De MAX-methode: flexibel en betaalbaar

MAX staat voor onze nieuwe blended lesmethodes die altijd up-to-date zijn. Met een MAX-methode mogen leerlingen hun boeken houden en krijgen ze altijd toegang tot de online leeromgeving. Boek en online versterken elkaar. De verschillende keuzemogelijkheden maken blended leren betaalbaar voor iedere school.


Uit gesprekken met scholen hebben we geleerd dat er meer behoefte is aan flexibiliteit. Daarom is er vanaf schooljaar 2019/2020 de keuze uit drie contractduren: 2, 4, en 6 jaar.

De MAX-methode wordt aangeboden in twee varianten. Je kan een keuze maken uit:

1) MAX boek + online: bevat de boeken en een leerlinglicentie voor de online leeromgeving.

2) MAX volledig online: bevat enkel de leerlinglicentie voor de online leeromgeving.

Meer over MAX