Realisatiecoördinator

Onderwijs is belangrijk, het doet er toe. Uitgeverij Malmberg is de drijvende kracht achter inspirerende methodes voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO, die leraar en leerling helpen in de ontwikkeling van talenten, kennis en vaardigheden. Onze medewerkers leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het onderwijs. Om snel in te kunnen spelen op nieuwe wensen van leraren en leerlingen gebruiken we de nieuwste tooling en werken we samen in multidisciplinaire teams. Malmberg is onderdeel van Sanoma Learning, actief in twaalf Europese landen.

Wordt jij enthousiast van een bijdrage kunnen leveren aan het ontwikkelen en realiseren van de beste lesmethoden? Ben jij daarnaast een echte kei in organiseren, coördineren en realiseren? Lees dan snel verder wat je in jouw potentiële nieuwe functie kan gaan doen!

Binnen de Business Unit Operations zijn wij op zoek naar een

Realisatiecoördinator
(32-36 uur)

Wat ga je doen als Realisatiecoördinator:

Bij Malmberg werken we continu aan het maken van de beste lesmethodes voor het Basisonderwijs en Voortgezet onderwijs Als realisatiecoördinator werk jij direct mee aan het maken van onze lesmethoden. Je bent verantwoordelijk voor de realisatiefase van uitgeefprojecten met als resultaat het opleveren van cPDF’s en voorbereidde digitale publicaties op basis van geaccordeerde auteurskopij. Je draagt zorg voor de organisatie, coördinatie en uitbesteding van de beeldverwerving, bureauredactie, invoerwerkzaamheden, dtp werkzaamheden, proevencontroles en testwerkzaamheden.

Het proces van het maken van lesmethodes bestaat grofweg uit 3 fasen: de plan fase, de voorbereidingsfase en de uitvoeringsfase. In alle 3 de fasen ben jij als realisatiecoördinator betrokken. In de plan fase maak je op basis van de specificaties en input vanuit het project de realisatiebegroting en -planning op. In de voorbereidingsfase selecteer je de leveranciers voor de uitvoering van het project op basis van de requirements en instrueer je de leveranciers over de uitvoering van de werkzaamheden. De gemaakte afspraken leg je vast en bewaak je gedurende de uitvoering.

In de uitvoeringsfase ben je verantwoordelijk voor de feitelijke realisatie. Voordat de kopij in realisatie wordt genomen doe je een intake, waarbij beoordeeld wordt of de kopij voldoet aan de afspraken die daarover gemaakt zijn. Gedurende de uitvoering van de werkzaamheden bewaak je de voorgang, planning en budget zoals vastgelegd en bewaak je de kwaliteit van de diensten van de leveranciers. Waar nodig stuur je bij. In geval van afwijkingen en risico’s onderneem je acties om deze weg ten nemen of te beperken. Je bent gedurende de gehele ontwikkeling de intermediair tussen de interne project organisatie en de leveranciers, waarbij je zorgdraagt voor een goed lopende samenwerking.

Organisatorisch hoor je bij de Realisatie unit, de afdeling die Malmberg breed verantwoordelijke is voor de realisatie van projecten. Vanuit deze afdeling wordt je toegewezen aan één of meerdere methode projectteams die naast jou bestaan uit een contentmanager, projectcoördinator en methodeontwikkelaar.

Je rapporteert hiërarchisch aan de Manager van de realisatie unit.

Wat zoeken wij in een Realisatiecoördinator?

 • Je bent in staat op basis van de specificaties planningen en begrotingen te maken en deze onderhouden
 • Je beschikt over projectmanagement vaardigheden, je bent in staat om de werkzaamheden binnen jouw werkpakket te organiseren en realiseren binnen de overeengekomen afspraken en specificaties
 • Je bent onderhandelvaardig: je bent in staat om zelfstandig afspraken met externe leveranciers te maken over de uitbesteding van de werkzaamheden
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, je bent in staat om te zorgen voor een goede afstemming tussen het interne methode ontwikkelteam en de leveranciers
 • Je beschikt over de vaardigheid om te sturen op de hoofdlijnen, maar verlies de details niet uit het oog
 • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau • Kennis van grafische processen is een pré
 • Ervaring in een vergelijkbare functie binnen de educatieve branche is een pré

Wat bieden wij jou?

Als we samen met veel enthousiasme de samenwerking aangaan, bieden wij jou een contract bij Malmberg. Naast een aantrekkelijk salaris krijg je een laptop en telefoon van de zaak, een gunstige pensioenregeling, een jaarlijkse vaste eindejaarsuitkering en een jaarlijkse winstdeling. Overige secundaire arbeidsvoorwaarden lichten we graag toe in een gesprek!

     En nu?
     Jouw sollicitatie kun je per mail sturen aan vacatures@malmberg.nl. Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan gerust contact op met Karel Hupjé, Manager Realisatie Unit, via telefoonnummer 06-11959766.