Contentmanager

Malmberg is een succesvolle educatieve uitgeverij die volop investeert in blended leeroplossingen voor het Primair, Voortgezet en Middelbaar beroepsonderwijs. In de Nederlandse onderwijsmarkt is Malmberg marktleider op het gebied van digitale leeroplossingen. Malmberg maakt onderdeel uit van Sanoma Learning, dat actief is in een aantal Europese landen, en heeft een flinke groeiambitie.

Voor de Businessunit Basisonderwijs zoeken wij per direct een:

Contentmanager
(32-36 uur)

Je werk:

Als contentmanager ben je verantwoordelijk voor de tijdige oplevering van kwalitatief goede kopij (folio en digitaal). Je beoordeelt kopij en proeven en maakt deze gereed voor realisatie. Daarbij zorg je dat de kopij is voorzien van de juiste structuur en past binnen de vooraf opgestelde kaders van omvang en budget. Uiteraard bewaak je ook of de kopij voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen zoals omschreven in het concept.

Als contentmanager hoor je bij de afdeling methodeontwikkeling. Met die afdeling als thuisbasis, vervul je je werk in een multidisciplinair team. Je stemt je werk af met je teamgenoten. In het team lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van zowel nieuwe als bestaande methodische producten en diensten, hierbij sturend op het realiseren van maximale klantwaarde. Het team baseert zich hierbij op vooraf opgestelde waardeproposities en concepten.

Binnen het team lever je een belangrijke bijdrage door het opleiden en instrueren van auteurs en redacteuren. Voor je auteurs ben je een belangrijke contactpersoon bij Malmberg, dus je hebt veel contact met ze, ook op jouw initiatief. Ook tijdens de conceptontwikkeling ben je betrokken en denk je mee over onder andere contentcreatie en onderhoud. Verder help je mee aan de validatie van concepten in de markt.

Profiel

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • In staat om een grof concept te verfijnen en te vertalen in werkbare auteursinstructies;
 • Kunnen beoordelen van voor de doelgroep geschikte kopij;
 • Kennis van het kopijontwikkeltraject en ervaring met het begeleiden van redacteuren, auteurs en kopij;
 • Ervaring binnen een educatieve uitgeverij;
 • Focus op kwaliteit (proces en product) en maximaliseren van klantwaarde;
 • Verder beschik je over de competenties: kwaliteitsgericht, proactief, teamspeler, soepel in de communicatie en in staat om mensen te motiveren;
 • Kennis van en ervaring met de basisonderwijsmarkt.

     Reactie
     Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marike Heijkants, Teamleider contentmanagers basisonderwijs (marike.heijkants@malmberg.nl 0683914010). Schriftelijke sollicitaties met cv kun je tot en met 20 december sturen aan vacatures@malmberg.nl.

     De vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet, interne kandidaten genieten voorrang in de procedure.