Contentmanager 12+

Malmberg is een succesvolle educatieve uitgeverij die volop investeert in blended leeroplossingen voor het Primair, Voortgezet en Middelbaar beroepsonderwijs. In de Nederlandse onderwijsmarkt is Malmberg marktleider op het gebied van digitale learning solutions. Malmberg maakt onderdeel uit van Sanoma Learning, dat actief is in een aantal Europese landen, en heeft een flinke groeiambitie. Voor de Business unit 12+ zoeken wij per direct een:

Contentmanager 12+ (32-36 uur in de week)

Binnen de afdeling product development 12+ onderscheiden we vier multidisciplinaire teams. Je zult onderdeel uit gaan maken van één van deze teams, bestaande uit product developers, contentmanagers, een traffic manager en een contentbeheerder. Samen met het portfolioteam zorgen jullie ervoor dat onze lesmethodes de sterkste methodes in de markt worden en blijven.

Wat ga je doen als Contentmanager 12+?
Als Contentmanager ben je verantwoordelijk voor de tijdige oplevering van kwalitatief goede content voor onze boeken en de digitale leeromgeving. Maar hoe gaat dat in zijn werk?

Bij de start van een nieuwe methode ontwikkelt de product developer een concept en stelt een auteursteam samen. Als contentmanager instrueer en begeleid je de auteurs en eindredactie vervolgens in het schrijfproces en bewaak je de planning van het schrijfproces. Na een aantal schrijfrondes levert de eindredacteur de content aan jou op. Jij beoordeelt of de content voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen en of hij past binnen de budgettaire kaders ten aanzien van omvang, benodigd beeld en andere assets. Vervolgens draag je de content over aan de trafficmanager die er samen met leveranciers voor zorgt dat de producten gerealiseerd worden. Als contentmanager blijf je verantwoordelijk voor de kwaliteit en beoordeel je beeldvoorstellen, proeven van de boeken en previews van de digitale leeromgeving.

Naast bovenstaande taken en verantwoordelijkheden ben je onderdeel van een matrix organisatie, waarin eigen ideeën altijd gewaardeerd worden en we zo goed mogelijk gebruik willen maken van ieders talent. Hierdoor zal je waar nodig en/of gewenst ook meewerken binnen diverse projecten, ook als deze binnen andere marketing expertises vallen.

Wat zien wij graag terug in onze nieuwe collega?

  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;

  • Je bent in staat om een grof concept te verfijnen en te vertalen in werkbare schrijfinstructies;
  • Je hebt al enige ervaring met het begeleiden van redacteuren, auteurs en/of contentontwikkeling;
  • Goede timemanagement skills, te herkennen aan jouw doelgerichtheid en planmatige manier van werken, opgedaan vanuit eerdere projectmanagement verantwoordelijkheden of simpelweg jouw natuur;
  • Een kwaliteit- en doelgerichte natuur, wat jou in staat stelt acties helder te formuleren, mensen te motiveren en goede content tot stand te laten komen;
  • Bestaande kennis van het voortgezet onderwijs is een pré;
  • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar.

Wat bieden wij jou in de rol van Contentmanager 12+?
Als we met veel enthousiasme een samenwerking aangaan, bieden we jou een jaarcontract bij Malmberg. Als ons enthousiasme aanhoudt zal deze verlengd worden naar een contract voor onbepaalde tijd. Los van een goed salaris, die we samen met jou formuleren op basis van je ervaring en opleiding, heb je recht op een goede pensioenregeling, een reiskostenvergoeding, een eindejaarsuitkering en niet te vergeten een telefoon en laptop van de zaak. Overige secundaire arbeidsvoorwaarden lichten we graag toe bij een eventueel persoonlijk gesprek. Tot slot besteden wij veel tijd en aandacht aan een gedegen inwerktraject, want er is een hoop kennis van onze methodes, werkwijze én klanten op te doen om jouw rol geheel zelfstandig uit te kunnen voeren. Dit traject bestaat uit coaching on the job, zelfstudie, trainingen en veel kennismaken met- en binnen Malmberg.

En nu?
Voor meer informatie over deze functie dan kun je bellen naar Martijn de Gans via 0623011601. Schriftelijke sollicitaties met cv kun je voor 23 september 2022 sturen naar martijn.degans@sanoma.com. Hopelijk tot snel!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.