Contentmanager

Malmberg is een succesvolle educatieve uitgeverij die volop investeert in blended leeroplossingen voor het Primair, Voortgezet en Middelbaar beroepsonderwijs. In de Nederlandse onderwijsmarkt is Malmberg marktleider op het gebied van digitale learning solutions. Malmberg maakt onderdeel uit van Sanoma Learning, dat actief is in een aantal Europese landen, en heeft een flinke groeiambitie.

Voor de Businessunit 12+ zoeken wij per direct:

Contentmanager
(32 uur)

Je werk:

Als contentmanager ben je verantwoordelijk voor de tijdige oplevering van kwalitatief goede content voor onze boeken en de digitale leeromgeving.

Hoe gaat dat in zijn werk? Bij de start van een nieuwe methode ontwikkelt de methodeontwikkelaar een concept en stelt een auteursteam samen. Nadat de methodeontwikkelaar het concept met jou als contentmanager heeft afgestemd, begint jouw werk. Je instrueert en begeleidt de auteurs en eindredactie in het schrijfproces en bewaakt de planning van het schrijfproces. Na een aantal schrijfrondes levert de eindredacteur de content aan jou op. Jij beoordeelt of de content inhoudelijk voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen en of hij past binnen de kaders van omvang, aantallen en typen beelden en andere assets. Vervolgens draag je de content over aan de realisatiecoördinator die er samen met leveranciers voor zorgt dat de producten gerealiseerd worden. Als contentmanager blijf je verantwoordelijk voor de kwaliteit en beoordeel je de beeldvoorstellen, proeven van de boeken en previews van de digitale leeromgeving. Zo zorg je er samen met een interdisciplinair projectteam voor dat de nieuwe boeken en de nieuwe digitale leeromgeving tijdig beschikbaar zijn voor de docenten en leerlingen.

Je team:

Je maakt onderdeel uit van het team Contentmanagers binnen het team Methodeontwikkeling. Het team Methodeontwikkeling bestaat verder uit: methodeontwikkelaars, contentbeheerders, projectcoördinatoren en een art director. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle lesmethodes voor het Voortgezet onderwijs en MBO. Als contentmanager werk je aan de ontwikkeling van een nieuwe lesmethode voor een bepaald vak. Hierbij werk je in een interdisciplinair projectteam, bestaande uit een methodeontwikkelaar, projectcoördinator en realisatiecoördinator.

Je profiel:

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • In staat om een grof concept te verfijnen en te vertalen in werkbare schrijfinstructies;
  • Kunnen beoordelen van voor de doelgroep geschikte content;
  • Ruime ervaring met het begeleiden van redacteuren, auteurs en contentontwikkeling;
  • Ervaring binnen een educatieve uitgeverij;
  • Ervaring met projectmanagement is een pré;
  • Verder beschik je over de competenties: kwaliteitsgericht, proactief, teamspeler, soepel in de communicatie en in staat om mensen te motiveren;
  • Kennis van en ervaring met de VO- en MBO-markt is een pré.

Je reactie:

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jeanine van der Velde 06-82582418. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kun je terecht bij Peter Hoogewoning, Corporate Recruiter op 06-31902156. Schriftelijke sollicitaties, cv en motivatiebrief kun je sturen aan vacatures@malmberg.nl. Hopelijk tot snel!