Business Controller

Malmberg is een succesvolle educatieve uitgeverij die volop investeert in blended leeroplossingen voor het Primair, Voortgezet en Middelbaar beroepsonderwijs. In de Nederlandse onderwijsmarkt is Malmberg marktleider op het gebied van digitale learning solutions. Malmberg maakt onderdeel uit van Sanoma Learning, dat actief is in een aantal Europese landen, en heeft een flinke groeiambitie. Voor de afdeling Data & Analyse zoeken wij per direct een:

Business Controller (32 - 36 uur)

Wie zijn wij?

Sanoma Learning ondersteunt dagelijks ruim 20 miljoen leerlingen in twaalf Europese landen. Met onze leerproducten en -diensten kunnen leraren het talent van elk kind ten volle ontwikkelen. We bieden gedrukt en digital studiemateriaal, en ook digitale leer- en educatieplatformen voor basis, middelbaar en mbo-onderwijs. Onze methodieken worden ontwikkeld aan de hand van diepgaande docent- en studentinzichten, waarmee we hun behoeften echt begrijpen. Dankzij de combinatie van onze educatieve technologieën en pedagogische expertise, ontwikkelen we producten en diensten met de grootste impact in onderwijs.

Als onderdeel van Sanoma Learning is Uitgeverij Malmberg de drijvende kracht achter inspirerende methodes voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO, die leraar en leerling helpen in de ontwikkeling van talenten, kennis en vaardigheden. Onze medewerkers leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het onderwijs. Om snel in te kunnen spelen op nieuwe wensen van leraren en leerlingen, gebruiken we de nieuwste tooling en werken we samen in multidisciplinaire, agile teams.

Je maakt onderdeel uit van het business control team, verdeeld over onze drie grote entiteiten in de BeNe regio. Je werkt direct samen met twee collega business controllers binnen Malmberg, evenals jouw collega’s van accountings services. In de rol van business controller ga je verantwoordelijkheid dragen voor de business units Basisonderwijs. Voor deze business unit maak je onderdeel uit van het zogeheten ‘business team’, bestaande uit de managers van deze unit, in een adviesrol vanuit jouw financiële expertise

Wat ga je doen als Business Controller?

In de rol van Business Controller speel je een belangrijke rol in het bieden van inzicht en advies vanuit bedrijfsprocessen en financiële stuurinformatie, ten behoeve van onze groei- en ontwikkelambities. Jij adviseert het EMT van jouw business units, waar je ook onderdeel van uitmaakt, aan de hand van diverse rapportages en analyses. Ieder kwartaal, onderzoek en presenteer je aan de hand van de latest estimates de verwachte jaarcijfers. Maandelijks kijk je daarnaast naar daadwerkelijk gemaakte kosten en omzet ten opzichte van budget, hetgeen je in directe samenspraak met budgetverantwoordelijke managers en directieleden doet, om dit vervolgens te verwerken in advies en prognose voor de rest van het jaar.

Verder ben je verantwoordelijk voor:

 • Het identificeren van risico’s en kansen op bedrijfs- en financieel vlak, inclusief het maken van impact analyses;
 • Het koppelen van informatie van verschillende afdelingen en deze gebruiken in de besluitvorming voor bedrijfsbelang;
 • Het aansturen van de P&C cyclus, jaarcyclus en meerjarencyclus, resulterend in een onderbouwde begroting en algeheel strategisch plan;

  Onze organisatie is volop in beweging, mede door wijzigingen in systemen en een nieuwe financiële structuur binnen de groep, waaraan je tegelijkertijd mee kan bouwen. Dit maakt jouw rol als Business Controller uitdagend en continu nét wat anders, wat tegelijkertijd de nodige flexibiliteit van je vraagt. Het herontdekken van onszelf is iets wat de functie extra leuk maakt, want hierin kan je erg veel waarde toevoegen.

  Wat zoeken wij in onze nieuwe collega?

  In de rol van Business Controller ben je succesvol als jij binnen een complexe organisatiestructuur tóch in staat bent kloppende analyses en rapportages te maken. Naast jouw opgedane vaardigheden zorgt jouw onderzoekende, kritische en constructieve communicatiestijl ervoor dat je snel wegwijs raakt in de materie, vertrouwen opbouwt met jouw stakeholders én effectief kunt adviseren en (bij)sturen op strategisch niveau.Als business partner is focus op samenwerking, opbouwen van relaties opbouwen en flexibiliteit minstens net zo belangrijk als inhoudelijke kennis.

  Uiteindelijk zien wij graag terug:

  • Een afgeronde universitaire opleiding in een financiële richting, een behaalde register controller kwalificatie is een pré;
  • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring in de rol van Business Controller, idealiter binnen een corporate organisatiestructuur waar sprake is- of is geweest van uiteenlopende verandertrajecten;
  • Ervaring met HFM/SAP is een grote pré;
  • Een beschikbaarheid van minimaal 32 uur in de week, met een sterke voorkeur voor fulltime, hetgeen binnen Malmberg een werkweek van 36 uur betreft.

  Wat bieden we jou in de rol van Business Controller?

  Werken bij Sanoma Learning betekent werken voor een organisatie die gedreven is om elke dag een bijdrage te leveren aan het onderwijs van morgen. Deze drive en passie kenmerkt onze organisatie en werkt aanstekelijk! In praktische zin bieden wij jou:

  • Een jaarcontract met verlenging naar onbepaalde tijd met een passend salaris, op basis van opleiding en werkervaring, met daar bovenop vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering;
  • Een laptop en telefoon van de zaak;
  • Winstdeling;
  • Persoonlijke keuzebudget;
  • Een pensioenregeling;
  • Een leuke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
  • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen!

  En nu?
  Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan gerust contact op met Cindy van Hoon, Senior Business Controller op 06-52778413.
  Voor vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Peter Hoogewoning, Corporate Recruiter, op 06-31902156.
  Schriftelijke sollicitaties, cv en motivatiebrief kun je sturen aan vacatures@malmberg.nl

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt absoluut niet op prijs gesteld.