Business Consultant / Product Owner Digitale Supply Chain

Onderwijs is belangrijk, het doet er toe. Uitgeverij Malmberg is de drijvende kracht achter inspirerende methodes voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO, die leraar en leerling helpen in de ontwikkeling van talenten, kennis en vaardigheden. Onze medewerkers leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het onderwijs van vandaag en morgen. Om snel in te kunnen spelen op nieuwe wensen van leraren en leerlingen gebruiken we de nieuwste tooling en werken we samen in multidisciplinaire agile teams. Malmberg is onderdeel van Sanoma Learning, actief in twaalf Europese landen.

Ga jij steeds op zoek naar de beste oplossing voor de klant, bijt je je graag vast in complexe vraagstukken, houd je ervan om met veel verschillende teams samen te werken en ben je een kei in de vertaalslag maken tussen business wensen en IT? Lees dan snel verder wat je in jouw potentiële nieuwe functie kan gaan doen!

Binnen de Business Unit Operations zijn wij op zoek naar een:

Business Consultant / Product Owner Digitale Supply Chain
(32 - 36 uur)

Het team
Digitaal leren betekent meer motivatie en meer leerrendement. Daarom investeren we bij Malmberg veel in digitaal leren. Onze lesmethodes bestaan altijd uit een combinatie van digitaal lesmateriaal en fysieke boeken. Onze klanten kunnen ook kiezen voor een volledig digitaal aanbod.

Als Business Consultant / Product Owner Digitale Supply chain zorg jij ervoor dat het digitale lesmateriaal effectief en gebruiksvriendelijk besteld, geleverd en in gebruik kan worden genomen door leraren en leerlingen. Je bent hiertoe onder andere functioneel product owner van het Malmberg licentiekantoor. Deze applicatie verzorgt de distributie van alle licenties (jaarlijks > 10 miljoen) die Malmberg levert en de correcte afhandeling van alle toegangsverzoeken. Je stuurt het development team aan en stemt met interne stakeholders nieuwe business wensen af.

Daarnaast vertegenwoordig je Malmberg in de leermiddelenketen waarin alle partijen die een schakel zijn in de digitale supply chain (uitgevers, distributeurs, ELO’s, schoolportalen) samenwerken met als doel succesvolle distributie en probleemloze toegang voor alle leraren en leerlingen. Je neemt pro-actief deel aan verschillende werkgroepen, verzorgt de implementatie van ketenstandaarden binnen Malmberg en je bouwt duurzame contacten op met de ketenpartners waarmee je intensieve afstemming hebt bij de start van het schooljaar (zie ook www.edu-k.nl/distributie-toegang en www.stichtingsem.org/).

Ook ben je binnen Malmberg en de leermiddelenketen een belangrijk aanspreekpunt bij aanbestedingen van leermiddelen door scholen. Je overziet de implicaties van eisen en wensen die gesteld worden aan het bestellen, leveren, factureren en in gebruik nemen van leermiddelen. Je bent verantwoordelijk voor een gedegen advies aan commercie en de implementatie binnen de order to cash processen als de aanbesteding gewonnen wordt.

Je wordt binnen Malmberg onderdeel van het Order to Cash team dat niet alleen het digitale domein maar ook de fysieke supply chain overziet. Je rapporteert aan de manager Order to Cash van Malmberg.

Pofiel

 • Je bent een ervaren product owner of business consultant
 • Je bent analytisch sterk en je haalt voldoening uit het doorgronden van complexe processen en ketens
 • Je neemt niet zomaar genoegen met het eerste antwoord op een vraag, je zoekt van nature verder naar de vraag achter de vraag
 • Je zoekt de beste oplossing voor Malmberg en de klant binnen de gestelde kaders
 • Je haalt energie en voldoening uit het samenwerken met collega’s van verschillende afdelingen, waaronder IT
 • Je kunt goed zakelijk afstemmen over prioriteiten en indien nodig een ‘nee’ verkopen
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels en bent goed in communiceren met klanten, stakeholders en ketenpartners
 • Je kent de agile scrum methodiek
 • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau

    Ben je enthousiast geworden?

    Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Linse Goeman, Teamlead Order to Cash, 06-13258166. Voor vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Peter Hoogewoning, Corporate Recruiter, op 06-31902156. Schriftelijke sollicitaties, cv en motivatiebrief kun je tot en met 8 februari 2023 sturen aan vacatures@malmberg.nl.

    De vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet, interne kandidaten genieten voorrang in de procedure. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.