SearchDe digitale leeromgeving

De digitale leeromgeving van Taalblokken en Rekenblokken is bij uitstek geschikt voor afstandsonderwijs. Studenten die Take Care boeken gebruiken hebben automatisch ook toegang tot de online omgeving die bij de boeken hoort.

  • Werken jij en jouw studenten met de digitale leeromgeving van Taalblokken, Rekenblokken of Take Care? Dan kun je deze nu al inzetten voor thuisgebruik.
  • Ben je op zoek naar (extra) digitaal lesmateriaal en wil je Taal- en/of Rekenblokken gebruiken? Ook dat is mogelijk.
Wij helpen je graag verder

Neem contact op via (073) 62 88 788 of bel met één van onze accountmanagers, zodat jij en jouw studenten snel aan het werk kunnen in de digitale leeromgeving

Zo log je in in de online leeromgeving:

Ga naar www.startmalmbergmbo.nl en log in met je schoolaccount. Bekijk hier de instructies voor studenten en docenten.


Thuis maar toch onderwijs

Een aantal suggesties waar je gebruik van kunt maken in onze online leeromgeving om je afstandsonderwijs vorm te geven:


Studenten zelf aan de slag

De studenten kunnen online op hun eigen niveau en tempo de leerstof verwerken en opdrachten maken.


Lerende feedback

In de digitale omgeving ontvangt de student op diverse plaatsen lerende feedback, zodat hij al snel zelfstandig verder kan werken.


Examen voorbereiding

Mochten jij en je studenten al vast een start willen maken met de voorbereiding op het examen? In de digitale leeromgeving vind je onze examentraining.


In één overzicht zie je de voortgang van je klas en per student

In het dashboard in je docentlicentie, zie je in een oogopslag de voortgang van je klas en zie je welke studenten extra persoonlijke aandacht nodig hebben.


Extra uitleg via webinars

Methodespecialist Jean-Paul Kokkeler laat je zien hoe je stap voor stap aan de slag gaat met de online leeromgeving. Bekijk de webinars voor jouw methode.


Extra persoonlijke begeleiding

Wil je persoonlijk contact en op een directe wijze begeleiding bieden aan je leerlingen? Dan kun je via Teams of Skype een verbinding maken. Kijk hier hoe je dat moet doen.

Tips & inspiratie

Alle docenten zitten in hetzelfde schuitje. Door samen te werken, elkaar te inspireren en tips te delen maken we het onderwijs op afstand voor iedereen mogelijk. Hieronder nog een paar extra tips:


Organiseer een digitale 'ontmoetingsplaats'

Bijvoorbeeld met Microsoft Teams van Office365, G-Suite, Zoom en Skype. Sommige leveranciers bieden nu in verband met het coronavirus ruimere dienstverlening aan, waardoor het eenvoudiger is om lessen op te nemen, te streamen en te delen. Hoe dat werkt? Bekijk hier hoe je in Microsoft Teams onderwijs op afstand kunt geven.


Klassikale instructie geven via een video

Het is ook mogelijk om alleen je lesinstructie op te nemen of te streamen met behulp van verschillende programma’s. Ook kun je eigen webcam filmpjes opnemen en delen en daarna leerlingen via blended learning zelfstandig aan de slag laten gaan.Toetsen

Toetsen op afstand doe je het beste door formatieve toetsen in te zetten. De resultaten van een formatieve toets kun je bijvoorbeeld goed gebruiken om het niveau van de student op dat moment in te schatten en het leerproces te ondersteunen.


Nog niet digitaal?

Help studenten of collega’s die niet gewend zijn om online te werken om in te loggen in de online leeromgeving van Taalblokken of Rekenblokken. Bekijk hier de instructies voor studenten en docenten.


Inspireer en deel via Facebook

Via speciale vak Facebookpagina’s worden veel tips gedeeld. Bijvoorbeeld voor docenten rekenen of docenten Nederlands.


Heb je zelf een handige tip? Meld het ons dan zullen wij het delen.

Webinars terugkijken

Om je te ondersteunen bij het gebruik van de methode organiseren we gedurende het schooljaar gratis webinars. Tijdens deze webinars bespreekt onze methodespecialist Jean-Paul Kokkeler in 30 minuten een specifiek onderwerp. Zo ben je snel en makkelijk geïnformeerd vanaf je eigen werkplek.

Bekijk via onderstaande button de webinars terug!

Webinars terugkijken

De week van...

In de rubriek 'De week van' volgen we iedere maand een docent of betrokkene bij het middelbaar beroepsonderwijs. We willen jullie op deze manier informeren en inspireren om in deze bijzondere tijden om te gaan met lesgeven op afstand.

Lees verder

FAQ

Bekijk onze klantenservicepagina voor al je vragen over het inloggen en gebruiken van de online leeromgeving.

Naar klantenservice

Contact

Heb je hulp nodig bij toegang verkrijgen tot het online materiaal neem contact op met de helpdesk. Heb je op andere manieren hulp of inhoudelijke ondersteuning nodig bij het vormgeven van online leren / leren op afstand, neem dan contact op met je accountmanager. We helpen je graag.Stuur een mail


Mail ons

Bel ons

We zijn er voor je op werkdagen van 8.00 - 17.00 uur voor vragen over inloggen, storingen en onderhoud.

Bel ons op 073 628 8788.

Twitter

We zijn online op werkdagen van 8:00 - 17:00 uur.

@malmberghelptVerwerkersovereenkomst

Bij het gebruik van onze digitale producten verwerkt Malmberg persoonsdata van leerkrachten/docenten en leerlingen. Malmberg is verwerker van deze persoonsdata in opdracht van de school. Als verwerkingsverantwoordelijke moet het schoolbestuur een verwerkersovereenkomst afsluiten. Als u twijfelt of uw bestuur dit al heeft gedaan, adviseren wij u deze stappen te doorlopen:

1.           Controleer bij uw schoolbestuur of er al een verwerkersovereenkomst is met Malmberg.

a.           Indien dit niet zo is, kan het bestuur hier de juiste overeenkomst afsluiten

b.           Als het bestuur de overeenkomst wel heeft ondertekend, hoeft er geen verdere actie ondernomen te worden op dit gebied.