Malmberg en Passionate Bulkboek slaan de handen ineen voor de verhalenwedstrijd Er Was Eens

Lezers maken is maatwerk!

Malmberg en Passionate Bulkboek brachten op 7 oktober, tijdens een Facebook Live in het kader van de Week van het Nederlands een opvallende primeur: de twee experts op vlak van leesbevordering in het mbo gaan samenwerken rond Er Was Eens, de verhalenwedstrijd die volgens een beproefde methode van praktische studenten lezers maakt. Om studenten laagdrempelig kennis te laten maken met de Verhalenwedstrijd biedt Malmberg een proeverij aan van ‘Er Was Eens’.  

Verhalenwedstrijd Er Was Eens

De wedstrijd ‘Er Was Eens’ is een groeiend succes binnen het mbo. Zeker nu vanuit het ministerie van OCW leesbevordering in het mbo bijzondere aandacht heeft gekregen door het rapport Lees! van de Onderwijsinspectie en de Raad van Cultuur. ‘Er Was Eens’ reikt docenten de oplossing aan om van praktisch ingestelde studenten lezers en schrijvers te maken.

Hoe werkt ‘Er Was Eens’?

Bij Verhalenwedstrijd ‘Er Was Eens’ gaan studenten individueel aan de slag met een eigen verhaal. Aan het begin van het project ontvangen alle studenten een leesboek ter inspiratie, dat is afgestemd op hun niveau en belevingswereld. Een bekende schrijver geeft een workshop, waarna studenten in zeven lessen aan de slag gaan. De beste verhalen worden samengebracht in één bundel.

Wil jij deelnemen?

Deelname aan het volledige programma bedraagt €17,50 per student (incl. 9% btw). Dit bedrag is inclusief een leesboek voor elke student, lesmateriaal en de gastles in de klas. Meer informatie én het aanmelden van je studenten voor Verhalenwedstrijd Er Was Eens (elk niveau, leerjaar en beroepscollege) kan op www.erwaseens.nu/mbo .

Proeverij in Taalblokken Nederlands

Ben jij docent Nederlands en maak je gebruik van Taalblokken? Maak dan kennis met ‘Er Was Eens’ via de proeverij in Taalblokken. Je vindt de proeverij onder de Leerroutes in de online leeromgeving.

Wilma van Raamsdonk, senior projectleider Er Was Eens bij Passionate Bulkboek:“Ik ben enorm blij met de samenwerking met Malmbergs Taalblokken voor mbo. Samen onderstrepen we het belang van een positieve leeservaring in het mbo waardoor de geletterdheid van mbo studenten een enorme boost krijgt.”

Wendy van Krimpen, Portfoliomanager Talen MBO Malmberg:

“Er Was Eens is een uitstekend voorbeeld van de manier waarop je studenten kunt laten kennismaken met de plezierige kant van lezen en taal. De Proeverij die we hebben ontwikkeld in Taalblokken sluit perfect aan bij onze ambitie om studenten op een positieve manier te activeren om met taal aan slag te gaan.”