Take Care vernieuwt!

Take Care vernieuwt!

Het nieuwe Take Care neemt jou als docent werk uit handen, sluit optimaal aan bij de wensen en eisen van student & praktijk en laat je lesgeven op jouw manier. Samen met docenten & beroepsprofessionals ontwikkelen we een gloednieuwe lesmethode voor de zelfverzekerde zorgprofessional van morgen. Lees hieronder hoe Take Care jou helpt om nog meer uit je lessen te halen en meld je aan voor de mailinglist. Zo ben jij als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Meld je aan

Take Care vernieuwt!

Werken aan weerbaarheid met Take Care

Met Take Care leer jij studenten zorg verlenen op hun eigen manier. Weerbaar zijn is hierin belangrijk. Dan sta je stevig in je schoenen en ben je klaar voor de beroepspraktijk. Werken aan weerbaarheid komt op verschillende manieren en momenten terug in de methode. Hoe? Dat lees je hier.

Morgen al aan de slag met weerbaarheid?

Lees hier de tips die je direct kunt toepassen in je klas:

Zeven lessen voor de zorg- en welzijnmethode van morgen

Voor een écht goede aansluiting bij de praktijk hebben we onderzoek gedaan onder meer dan 200 docenten en studenten. De lessen die we kunnen trekken uit dat onderzoek zijn de basis voor de nieuwe editie van Take Care. Hiermee is het dé lesmethode van morgen geworden.

Lees verder

Lesgeven op jouw manier

Het nieuwe Take Care is geen standaard lesmethode, maar zet wel de standaard. De methode bestaat uit:

  • Een online leeromgeving met toegang tot al het materiaal zoals theorie, opdrachten, toetsen, etc.
  • Optioneel 3 à 4 theorieboeken per niveau
  • Een licentie voor 6 of 12 maanden
  • Keuze uit kant-en-klare PowerPoints, voorbeelden en doceertips met lesstarters

Wij begrijpen dat geen klas of student hetzelfde is. Daarom is onze methode gestructureerd volgens werkprocessen en kies je zelf de volgorde van de onderwerpen die je behandelt. Zo bepaal jij als docent het exacte programma en pas je deze aan naar de behoeften van een volledige klas of zelfs individuele student. Daarnaast sluit de indeling volgens werkprocessen naadloos aan op de examens.

Nog betere aansluiting met de praktijk

De zorg verandert en vraagt steeds meer van de zorgprofessional van morgen. Dat betekent dus ook nieuwe uitdagingen en benodigde vaardigheden voor de student van vandaag. Het nieuwe Take Care speelt hierop in en sluit nog beter aan bij de examens en praktijk van vandaag en morgen.

Van student naar zelfverzekerde zorgprofessionalAls student leer je met Take Care vandaag hoe je klaar bent voor de zorg van morgen. Met activerende lesmaterialen voor de benodigde kennis, die je direct toepast in de actuele casussen. Met extra aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, trainen we eigenschappen zoals weerbaarheid en stressbestendigheid. Zo bereiden we studenten goed voor op hun examen en de zorg van morgen.

Webinar 'Ontdek het nieuwe Take Care'

Kort en krachtig kennis maken met de nieuwe opzet en voordelen van Take Care? Kijk dan het kennismakingswebinar terug en ontdek in 30 minuten onder andere:

  • De opbouw van de nieuwe methode
  • Waarom Take Care aansluit bij de behoeftes van jouw studenten
  • Hoe Take Care jou ontzorgt in je dagelijkse lespraktijk

Kijk terug

Geschikt voor BOL én BBL

Take Care is voor zowel BOL- als BBL-studenten, met de focus op activerende, visuele lesstof zoals korte teksten, uitlegvideo’s en infographics. Ook bieden we lesmaterialen zoals kant-en-klare PowerPoints en opdrachten die je eenvoudig integreert in je lessen. Handig, want zo ben je minder tijd kwijt met de lesvoorbereiding en hou je meer tijd over voor je studenten.

Voor docenten, door docenten

Samen komen we verder. Daarom vroegen we meer dan 200 docenten en onderwijsontwikkelaars binnen Zorg & Welzijn om met ons mee te denken. Met interviews, focusgroepen en enquêtes bespraken we knelpunten, wensen en de uitdagingen van vandaag en morgen. Dit is basis voor het nieuwe Take Care. Zelf ook meedenken over het Take Care van morgen? Meld je dan aan voor ons Scholenpanel.

Meld je aan

Wanneer kun je het nieuwe Take Care uitproberen?

Op dit moment is de methode nog volop in ontwikkeling. Benieuwd wanneer jij hem kunt uitproberen?Bekijk hieronder wanneer het nieuwe Take Care beschikbaar is voor jouw opleiding.

Planning take care

Deskundig en persoonlijk advies

Wil je meer informatie over de nieuwe editie van Take Care of graageen persoonlijk advies? Kijk in de agenda en plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt. We denken graag met je mee.

Plan een afspraak in