Rondom Rekenen

Rondom Rekenen

Varieer met je rekenlessen of oefen voor het rekenexamen. Laat je studenten zelf aan de slag gaan met dit leuke, uitdagende en natuurlijk leerzame bordspel. Ontwikkeld door een docent, voor studenten.

Bestel direct

Rondom Rekenen
  • Leuk en leerzaam
  • Leren door te spelen
  • Afwisseling naast reguliere lessen

Wat is Rondom Rekenen

Hoe werkt het?
Rondom rekenen is een combinatie van Mens-erger-je-niet en Monopoly. Je speelt het spel met vier teams van 2 personen. Op elk vakje waar je op terecht komt pak je een kaart van een van de vier rekendomeinen. De opgave los je samen met je teamgenoot binnen 60 seconden op. Heb je het juiste antwoord? Dan win je een fiche. Je kunt onderweg bonuskaarten verdienen en in de gevangenis belanden. Het team met de meeste fiches is de winnaar. Je speelt het spel in een lesuur.

 

Jordy van Schijndel, bedenker van Rondom Rekenen:
Ik vind het echt bijzonder om te zien hoe enthousiast de leerlingen ermee aan de slag gaan. Als ik het spel inzet ben ik trots om te zien dat al mijn leerlingen met rekenen bezig zijn. Ze worden fanatiek, leren van en aan anderen en hebben plezier met rekenen. Zowel op het mbo, waar ik eerst les gaf als op het VO waar ik nu voor de klas sta, zie ik dat alle leerlingen het graag spelen.

 

Hoe schaf ik het aan?
Je kunt het via onze webshop bestellen. Het spel kost € 32,50. Het is een bordspel met 100 opgaven kaartjes (25 per rekendomein + bonuskaarten), een zandloper, pionnen, fiches en een dobbelsteen. Er is een antwoordblad en een korte handleiding.

Rondom Rekenen in de praktijk

Bekijk hier de Rondom rekenen tot stand is gekomen en hoe het werkt in de praktijk.

Meer weten over Rondom Rekenen?

Neem contact op met Gerben Stolk of een van onze andere accountmanagers.

Contact

Ondersteuning bij Rondom Rekenen?

Heb je hulp nodig? De mbo-servicedesk helpt jou en jouw studenten graag.

Service