Makkelijker een nieuwe methode kiezen met de Keuzehulp

Makkelijker een nieuwe methode kiezen met de Keuzehulp

Bij het kiezen van een nieuwe lesmethode komt er veel op je af. Reden genoeg om zorgvuldig te werk te gaan. Daarom hebben we samen met een aantal van jouw vakgenoten een handige Keuzehulp ontwikkeld. De Keuzehulp maakt het keuzeproces voor een nieuwe lesmethode stukken handiger én leuker.

Download de Keuzehulp

Daarom de Keuzehulp

Dat een nieuwe lesmethode perfect moet passen bij jullie school en onderwijsvisie, dat hoeven we jou natuurlijk niet te vertellen. Dat de implementatie soepel moet verlopen en dat je goede resultaten wilt behalen, dat spreekt voor zich. Maar hoe bereik je dat? Dat blijkt nog niet zo eenvoudig. We horen dan ook geregeld van docenten in het mbo dat ze opzien tegen het kiezen van een nieuwe methode.

Daarom hebben we samen met een aantal van jouw vakgenoten een handige Keuzehulp ontwikkeld. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Hang ‘m op in de lerarenkamer, dan profiteren je collega’s er ook van.

Routeplanner

Deze visuele route laat op een leuke wijze zien welke service en hulpmiddelen er worden aangeboden tijdens het keuzeproces. Wij helpen je op weg om tot de juiste beslissing te komen.

In de Routeplanner komen de belangrijkste momenten van het proces terug:

  • De verschillende methodes ontdekken (Bekijk bladerboeken of een webinar)
  • Beoordelingsmateriaal aanvragen en methodes uitproberen in de klas
  • Een beslissing nemen met hulp van de Overstapservice of een Q&A met de methodespecialist
  • Starten met een nieuwe methode

Download de Routeplanner

Tip: De Routeplanner is er ook in posterformaat. Print de plaat uit en hang ‘m op in de docentenkamer, dan profiteren je collega’s er ook van.

Evaluatieformulier

Voordat het oriënteren echt begint, is het belangrijk om je huidige lesmethode te evalueren. Met de checklist breng je eenvoudig in kaart hoe de huidige methode scoort en bepaal je de selectiecriteria waaraan je nieuwe methode moet voldoen.

Download het evaluatieformulier

Beoordelingsmateriaal aanvragen

Weet je al welke methodes je graag nader bekijkt? Bestel dan meteen het beoordelingsmateriaal. Je ontvangt dan een pakketje met verschillende materialen van de methode, zodat je de lesmethode rustig kunt bekijken en in de klas uitproberen.

Vraag beoordelingsmateriaal aan

Heb je vragen?

Heb je vragen bij het kiezen van een nieuwe methode? We helpen je graag. Onze accountmanagers en methodespecialist denken graag met je mee over het onderwijs op je school, of organiseren een methodepresentatie voor je vaksectie.

Plan gerust een (online) afspraak bij ze in via onze handige afsprakenplanner.

Afspraak inplannen

Jean-Paul Kokkeler

Methodespecialist
Telefoon: 06 53 165 648
jean-paul.kokkeler@malmberg.nl

Tips of opmerkingen over de Keuzehulp?

De Keuzehulp biedt docenten hulpmiddelen bij het kiezen van een nieuwe lesmethode. Om ervoor te zorgen dat deze aan jouw eisen voldoen, horen we graag wat je ervan vindt. Heb jij feedback voor ons of heb je andere input voor de Keuzehulp? Laat het ons dan weten!

Geef je mening