Op zoek naar een nieuwe methode?

Op zoek naar een nieuwe methode?

Bij het kiezen van een nieuwe lesmethode komt er veel op je af. Reden genoeg om zorgvuldig te werk te gaan. Daarom hebben we samen met een aantal van jouw vakgenoten een handige Keuzehulp ontwikkeld. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Deel de Keuzehulp met je collega’s, ze zullen je zeker dankbaar zijn.

Download de keuzehulp

Daarom de keuzehulp

Dat een nieuwe lesmethode perfect moet passen bij jullie school en onderwijsvisie, dat hoeven we jou natuurlijk niet te vertellen. Dat de implementatie soepel moet verlopen en dat je goede resultaten wilt behalen, dat spreekt voor zich. Maar hoe bereik je dat? Dat blijkt nog niet zo eenvoudig. We horen dan ook geregeld van docenten in het mbo dat ze opzien tegen het kiezen van een nieuwe methode.

Daarom hebben we samen met een aantal van jouw vakgenoten een handige Keuzehulp ontwikkeld. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Deel de Keuzehulp met je collega’s, ze zullen je zeker dankbaar zijn.

Maak gebruik van de hulpmiddelen

Begin nu alvast met het inwinnen van informatie, zodat je later in het jaar een weloverwogen beslissing kunt nemen. Download de Keuzehulp en maak gebruik van de volgende handige hulpmiddelen:

  • Routeplanner: Het visuele stappenplan laat je precies zien waar je bent in het keuzeproces. Hang de plaat op een centrale plek op, bijvoorbeeld in de lerarenkamer. Gebruik hiervoor de printvriendelijke versie die ook in Keuzehulp zit.
  • Evaluatieformulier: Voordat het oriënteren echt begint, is het belangrijk om je huidige lesmethode te evalueren. Met de checklist breng je eenvoudig in kaart hoe de huidige methode scoort.

Download de hulpmiddelen los

Routeplanner

Download

Evalutieformulier

Download

Contact

Wil je meer informatie? We helpen je graag. Onze accountmanagers en methodespecialist denken graag met je mee over het onderwijs op je school, of organiseren een methodepresentatie voor je vaksectie.

Plan gerust een (online) afspraak bij ze in via onze handige afsprakenplanner.

Afspraak inplannen

Jean-Paul Kokkeler

Methodespecialist
Telefoon: 06 53 165 648
jean-paul.kokkeler@malmberg.nl