Search

Nieuwe rekeneisen voor het mbo


Medio juli worden de nieuwe rekeneisen voor het mbo gepubliceerd. Deze nieuwe rekeneisen zijn afgestemd op het opleidingsniveau van de student en zullen dus anders zijn dan de huidige rekeneisen. De verwachtingen zijn hooggespannen. Het zal de komende maanden steeds duidelijker worden hoe het rekenonderwijs in het mbo verandert. 


Ingangsdatum nieuwe rekeneisen

Het voornemen is dat de nieuwe rekeneisen per studiejaar 2021/2022 ingaan. Voor studenten in opleidingen van niveau 2, 3 en 4 die vanaf 1 augustus 2021 starten met een nieuwe opleiding, zijn de eisen onderdeel van het kwalificatiedossier en gaat de hoogte van het behaalde resultaat meetellen voor het behalen van het diploma.
 

Rekenblokken en de nieuwe rekeneisen

Als vanzelfsprekend zal het Rekenblokken team de nieuwe rekeneisen vertalen naar lesmateriaal van de hoogste kwaliteit. Zodra de rekeneisen definitief zijn schieten we uit de startblokken! We zullen er alles aan doen om alle Rekenblokken docenten persoonlijk te ondersteunen bij het toepassen van en het werken met de nieuwe rekeneisen. 

 

Meepraten over het nieuwe Rekenblokken?

Lesmateriaal maken we graag in samenwerking met jullie. Daarom vragen we alle Rekenblokken gebruikers om met ons mee te denken over hoe we ons lesmateriaal zo optimaal mogelijk aan kunnen laten sluiten op de behoeften van de rekendocent. 

Ben je een rekendocent en vind je het leuk om je ervaringen en inzicht te delen? Schrijf je dan in voor ons scholenpanel.

Meer informatie en aanmelden

We kijken uit naar je deelname!