Search

Meer verbeteringen voor Taalblokken Engels

Ontwikkelingen

Zoals je vast hebt gemerkt  zijn er veel veranderingen binnen Taalblokken doorgevoerd. Er staat nog een aantal verbeteringen op de planning die in de loop van oktober worden doorgevoerd. Hieronder een overzicht van wat je nog van ons mag verwachten.  Via de berichtgeving in de applicatie informeren we je als het daadwerkelijk live staat.

Spelling & Grammatica

 • De 0-metingen worden toegevoegd. We verwachten dat deze na de herfstvakantie live staan.
 • Binnen de leerlijnen breiden we binnen de bestaande hoofdstukken de theorie uit en voegen we extra opdrachten toe. Bij B2 vullen we het bestaande hoofdstuk aan en voegen we daarnaast nog extra hoofdstukken toe.
 • Bij alle niveaus en onderdelen Spelling & Grammatica komt een chapter test die bedoeld is als voortgangstoets voor de student.
 • NIEUW: Dictee (B2). Om spellingsmogelijkheden te oefenen, komen er dictees in de vorm van toetsen. Studenten kunnen zelf woorden en zinnen afluisteren en vervolgens intypen. We starten met 3 dictees voor niveau B2:
  1. Spellingsmoeilijkheden;
  2. Aaneen geschreven woorden, los of met koppelteken;
  3. Leestekens.

Chapter Tests

 • Voor Reading en Listening komen bij alle niveaus en hoofdstukken in de leerlijn Chapter Tests die als voortgangstoets voor de student zijn bedoeld. Voor A1 zijn deze Chapter Tests al beschikbaar. Voor A2, B1 en B2 zijn er voor elk drie Chapter Tests beschikbaar. De rest van de tests volgt in de loop van oktober.
 • Naast de Chapter Tests als voortgangstoets voor de student, ontwikkelen we in de loop van dit schooljaar inplanbare Chapter Tests die je als eindtoets kunt inzetten.

B2 productief

Vanaf begin 2019 is er een nieuwe leerlijn productieve vaardigheden B2 beschikbaar.

De leerlijn B2 productief bevat twee nieuwe onderdelen: Writing en English in use. Deze onderdelen gaan hand in hand. Voorbereidend op de schrijfopdrachten leert de student bij English in use over het ‘echte’ gebruik van Engels in het dagelijkse en professionele leven. De student leert niet alleen nieuwe woorden, maar oefent ook met synoniemen/antoniemen, standaardzinnen, uitdrukkingen/idiomen en beschrijvingen. Dit onderdeel kan worden gezien als ‘krachtvoer’ om de Engelse taal beter te kunnen produceren en dus verwerven. Met deze opgedane kennis kan de student vervolgens zelfstandig aan de slag om bij het onderdeel Writing een brief, verslag of verhaal te schrijven. Voorafgaand aan een schrijfopdracht wordt tevens nieuwe theorie aangeboden.

We hopen dat je enthousiast bent over deze verbeteringen. Mogelijk heb je er nog vragen over. Bel dan vooral even met de Helpdesk: 073 628 8788.