Search

Rekenblokken Webinars


Rekenblokken is vernieuwd! In een serie korte webinars laten wij je zien hoe je met het vernieuwde Rekenblokken werkt. In ieder webinar bespreken we één functionaliteit of onderdeel.

Deze korte webinars zijn uitgezonden in september, oktober en november 2021. We stellen je graag in de gelegenheid om de webinars ook ná deze uitzendingen nog terug te kijken. Je kunt ook vragen stellen. Deze worden via e-mail beantwoord.


Wil je het webinar terugkijken? Vul je naam en e-mailadres in en we sturen je de terugkijklink.

De onderwerpen van de webinars zijn:

  1. Hoe ziet het vernieuwde Rekenblokken eruit? (30 min.)

  2. Lesgeven met domeinen & thema's (10 min.)

  3. Basisvaardigheden (10 min.)

  4. Begrijpend rekenen (10 min.)


Het is ook mogelijk om de flitswebinars van april, mei en juni 2021 terug te kijken:

  • Dashboards (10 min.)

  • Vormen van feedback (10 min.)

  • Focus op het rekenproces (10 min.)

  • Formatief werken met ‘Test jezelf’ (10 min.)

  • Niveauverschillen: basis, 2, 3, 4 (10 min.)

  • Docentinspiratie: wat zijn doceertips? (10 min.)1. Hoe ziet het vernieuwde Rekenblokken eruit?

In dit webinar geven we je een algemene indruk van het vernieuwde Rekenblokken. Wat zijn de uitgangspunten van onze vernieuwde methode? Hoe kan je met Rekenblokken lesgeven volgens de nieuwe rekeneisen? En hoe is de methode opgebouwd? We vertellen het je in dit webinar van 30 minuten. Natuurlijk heb je ook de gelegenheid om vragen te stellen.  

Webinar terugkijken


2. Lesgeven met domeinen & thema's

Met het vernieuwde Rekenblokken kan je lesgeven hoe jij wilt; vanuit rekendomeinen, aan de hand van thema’s uit het dagelijks leven of door een combinatie van beide manieren te gebruiken. Hoe dit precies werkt vertellen we je in dit flitswebinar van 10 minuten.

Webinar terugkijken

3. Basisvaardigheden

Om goed te kunnen rekenen én om rekensituaties te begrijpen is getalsbegrip belangrijk. Daarom biedt het vernieuwde Rekenblokken verschillende manieren waarop studenten rekenvaardigheden kunnen trainen. Alle studenten hebben toegang tot het basisniveau, studenten kunnen per rekenvaardigheid oefenen met een rekentrainer en we geven jou als docent tips hoe jij rekenkennis bij studenten kunt opfrissen of activeren aan het begin van de les. In dit flitswebinar van 10 minuten laten we alle trainingsmogelijkheden van Rekenblokken zien.

Webinar terugkijken

4. Begrijpend rekenen

Snappen wat je berekent, daar gaat het om. Taal speelt daarbij een belangrijke rol. Want hoe snap je wat je berekent als je de rekentermen in een som niet begrijpt? In het vernieuwde Rekenblokken kunnen studenten speciale ‘begriptrainers’ raadplegen om rekentermen te leren begrijpen. En naast tekst gebruiken we beelden om rekenuitleg te geven. Hoe dit werkt laten we je zien in dit flitswebinar van 10 minuten.

Webinar terugkijken


5. Dashboards

In dit korte webinar van 10 minuten laten wij je zien hoe je met het vernieuwde Rekenblokken overzicht houdt en inzicht krijgt in de resultaten van jouw klas met onze handige dashboards.

Webinar terugkijken

6. Vormen van feedback

In het vernieuwde Rekenblokken kunnen studenten verschillende vormen van feedback krijgen. Welke vormen dit zijn en hoe jij dit kunt toepassen als docent vertellen we je in dit korte webinar van 10 minuten.

Webinar terugkijken

7. Focus op het rekenproces

In de nieuwe rekeneisen ligt de focus op het rekenproces. In dit korte webinar van 10 minuten laten wij zien hoe dit rekenproces zichtbaar is voor studenten in het vernieuwde Rekenblokken.

Webinar terugkijken

8. Formatief werken met ‘Test jezelf’

Met het vernieuwde Rekenblokken kan je formatief werken met de functionaliteit ‘Test jezelf’. Hoe dit werkt precies werkt leggen we in dit korte webinar van 10 minuten uit.

Webinar terugkijken

9. Niveauverschillen: basis, 2, 3, 4

In het vernieuwde Rekenblokken vind je verschillende rekenniveaus. In dit webinar van 10 minuten leggen we uit hoe je deze niveaus kunt inzetten zodat jouw lessen aansluiten bij het rekenniveau van jouw studenten.

Webinar terugkijken

10. Docentinspiratie: wat zijn doceertips?

In het vernieuwde Rekenblokken staan ‘doceertips’. Deze tips geven je inspiratie om je les didactisch te verrijken. Hoe dit werkt, vertellen we je in dit korte webinar van 10 minuten.

Webinar terugkijken


Vragen over de methode of een afspraak maken?

Neem contact op met één van onze methodespecialisten.