Het vernieuwde Taalblokken

Het vernieuwde Taalblokken

Motiverend voor studenten

Voor het vernieuwde Taalblokken zijn we in gesprek gegaan met studenten om te achterhalen wat taal leren interessant maakt. De belangrijkste conclusie: teksten en video's over actuele thema's. Daarom is Taalblokken opgebouwd rondom actuele, inhoudelijke thema's met prikkelende bronnen die uitdagen tot discussie. Daarnaast biedt Taalblokken:

  • Met regelmaat nieuwe opdrachten die inspelen op de actualiteit.

  • Een eindopdracht per hoofdstuk die de relevantie van taal in de praktijk laat zien.

  • Beroepsgerichte modules die aan te passen zijn naar de eigen doelgroep en opleiding voor een optimale en motiverende voorbereiding op het beroep.


Mate uitstraling passie voor het vak


Het vernieuwde Taalblokken ondersteunt docenten die geloven in de kracht van hun studenten en hen opleiden tot taalgebruikers die met vertrouwen hun taal inzetten op school, in hun toekomstige beroep en als kritisch burger. We nemen de student serieus, kiezen voor een volwassen benadering en praten niet alleen óver maar ook mét studenten over de ontwikkeling van Taalblokken. Dit zie je o.a. terug in:

  • De hoofdstukken die elk een paragraaf bevatten waarin functioneel taalgebruik centraal staat. Taal is immers overal.

  • Actuele en authentieke bronnen die de student aanspreken.Online leeromgeving & navigatie

De complete methode is beschikbaar in de online leeromgeving met voordelen als persoonlijke leerroutes, dashboard en feedbackmogelijkheden en (adaptieve) trainers. Het vernieuwde Taalblokken biedt een intuïtief en gebruiksvriendelijk platform dat nu al dagelijks door duizenden studenten gebruikt wordt. Het heeft vertrouwde en nieuwe functionaliteiten, waarbij gebruiksgemak, veelzijdigheid, overzicht en betrouwbaarheid weer belangrijke pijlers zijn.

Resultatenoverzicht

Docenten hebben behoefte aan meer inzicht in de resultaten van de student, zodat zij betere besluiten kunnen maken over hun eigen doceerproces en het leerproces van hun studenten. Daarnaast hebben studenten behoefte aan inzicht in hun eigen leren om hun aandacht te richten op specifieke taalvaardigheden. Daarom maken we een studentendashboard waarin je per student inzicht krijgt in leerinspanning en leerresultaat van de student.Zelfstandig leren


Het vernieuwde Taalblokken biedt content die zelfstandig leren ondersteunt:

  • Optimale ondersteuning bij zelfstandig leren door o.a. beoordelingsformulieren.

  • Een voorleesfunctie waarbij opdrachten en lesstof (uitleg) voorgelezen worden.

  • Instructievideo's voor de theorie.

  • Elke bouwsteen heeft een aparte paragraaf waarin de theorie nogmaals wordt aangeboden. Makkelijk vindbaar voor de student.

  • Studenten besteden zelfstandig extra tijd aan Grammatica en Spelling met de adaptieve grammaticatrainer.

Wil je meer weten over het vernieuwde Taalblokken?

Bekijk dan de introductievideo waarin je in vogelvlucht ziet waar Taalblokken voor staat of lees de informatiebrochure voor meer informatie over de uitgangspunten en opbouw van de methode.  

Taalblokken Engels Taalblokken Nederlands